Vinul de Porto

Portugalia este una din regiunile viticole apreciate din Europa încă de pe vremea romanilor, dar vinul de Porto, cel mai cunoscut sortiment portughez, a apărut abia în secolul al XVIII-lea. Reţeta specială a băuturii a rezultat dintr-o necesitate, însă gustul dulce al vinului de Porto a creat o adevărată cultură în jurul acestui vin. Continue reading “Vinul de Porto”

Sintra – o interpretare a poveştilor în realitate

Când alegi ca destinaţie Sintra, Portugalia te vei convinge repede că ai facut cea mai bună alegere. Dacă eşti un nonconformist al idelor preconcepute, şi un visător incurabil, cu siguranţă Sintra este destinaţia de vacanţă ideală pentru tine. Situată între Atlantic şi Lisabona, Sintra este un loc cu adevărat unic şi special în care natura şi arhitectura te vor încânta în egală măsură. Continue reading “Sintra – o interpretare a poveştilor în realitate”

Muzica Portugaliei: Bogăţia Tradiţiilor, Destin şi Revoluţie

Muzica Fado este inima sufletului portughezilor. Este fără îndoială cel mai vechi tip de muzică folk urbană din lume. Unii susţin că a apărut ca un dans din Africa secolului 19 şi a fost adoptată de către populaţia săracă de pe străzile Lisabonei. Sau poate că a venit de pe malurile mării şi melodiile triste s-au născut din mişcarea valurilor ce exprimau dorurile marinarilor şi pescarilor. Continue reading “Muzica Portugaliei: Bogăţia Tradiţiilor, Destin şi Revoluţie”

Zece lucruri neobişnuite de făcut în Lisabona cu un buget de 100 de euro

Lisabona are capacitate de a lumina şi încălzi sufletele celor care o vizitează. Poate are legătură cu lumina jucăuşă a caldarâmului din mozaicalb şi negru ce conturează fiecare pas în oraşul explorat. Poate se datorează verilor calde şi lungi cu multe mese luate noaptea târziu şi siestele în după amiezele târzii? Continue reading “Zece lucruri neobişnuite de făcut în Lisabona cu un buget de 100 de euro”

Ce să NU faceţi în Lisabona

1) ELEVADOR SANTA JUSTA (în traducere din limba portugheza Liftul SANTA JUSTA):Una din cele mai fotogenice privelişti, acest lift de fier se numără printre cele mai importante recomandări turistice. DE CE?? O cuşcă ciudată din fier în stil gotic, în inima oraşului, construită de un francez. Cu toate acestea trebuie să reunoaştem că oferă o privelişte uimitoare a oraşului (în special noaptea). Însă nu merită 5 €! Continue reading “Ce să NU faceţi în Lisabona”

Orez cu fructe de mare

Arroz de marisco (în traducere din limba portugheza) Aceasta este o reţetă portugheza tradiţională, foarte uşor de preparat pentru un grup mare de oameni, ideală pentru petreceri, putând fi pregătită înainte ca invitaţii să sosească. Poate fi servită alături de un vin alb sec, precum Chardonnay sau Riesling. Este extrem de uşor de preparat, însă cu siguranţă vă veţi impresiona invitaţii! Continue reading “Orez cu fructe de mare”

Arta Culinară a Noii Zeelande

Un mix savuros de inovaţii culinare şi diversitate culturală a făcut din Noua Zeelandă o destinaţie captivantă pentru gurmanzii amatori de mâncăruri rafinate. Calitatea produselor alimentare şi a băuturilor a fost mult timp axa centrală a prosperităţii Noii Zeelande şi principala ramură de export. Fuziunea dintre unicitate şi influenţele etnice au permis identităţii culturii artei culinare de tip Kiwi să evolueze. Continue reading “Arta Culinară a Noii Zeelande”