Orez cu fructe de mare

Arroz de marisco (în traducere din limba portugheza) Aceasta este o reţetă portugheza tradiţională, foarte uşor de preparat pentru un grup mare de oameni, ideală pentru petreceri, putând fi pregătită înainte ca invitaţii să sosească. Poate fi servită alături de un vin alb sec, precum Chardonnay sau Riesling. Este extrem de uşor de preparat, însă cu siguranţă vă veţi impresiona invitaţii! Ingrediente pentru 4 persoane: – 300-500g fruit the mer (în traducere din limba franceza fructe de mare) – 4 roşii proaspete – 6 linguri pastă de tomate – 3 pumni de mazăre – 1 cub concentrat cu gust de peşte – 1 lămâie – un pahar mare de vin alb – 2 crenguţe de cimbru proaspăt – o ceapă mare – 3 căţei de usturoi – 2.5 căni de orez – apă – coriandru proaspăt sau pătrunjel Tocaţi ceapa şi usturoiul în cubuleţe mici. Puneţi puţin ulei de măsline într-o tigaie mare şi prăjiţi-le. Prăjiţi până prind o nuanţă aurie, apoi adăugaţi crenguţele de cimbru. Adăugaţi amestecul mixt de fructe de mare şi prăjiţi aproximativ 1 până la 3 minute, până când creveţii prind culoare. Tocaţi roşiile, apoi adăugaţi-le pentru a le amesteca odată cu vinul alb, mazărea şi pasta de tomate. Lăsaţi puţin să fiarbă la foc mic, apoi adăugaţi orezul şi cubul concentrat cu gust de peşte. Amestecaţi bine pentru ca orezul să se fiarbă, apoi adăugaţi 2 căni de apă. Lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de 10 minute până când orezul este fiert. Condimentaţi cu piper negru proaspăt măcinat. Când serviţi presăraţi puţin coriandru sau pătrunjel tocat, în funcţie de preferinţe, şi adăugaţi un sfert de lămâie. Dacă creveţii nu sunt de bună calitate îi puteţi scoate din tigaie înainte de a adăuga orezul, şi îi puteţi pune înapoi când orezul este gata. Astfel puteţi preveni gătirea excesivă a creveţilor. Acest lucru nu se va întâmpla şi în cazul calamarilor sau midiilor. Poftă bună!]]>