Vrei un profil de ⭐⭐⭐⭐⭐ pe Linkedin?

Linkedin profile

Profesioniștii investesc mult timp și resurse în construirea imaginii companiei în care lucrează.

Dar cât de des aplicăm aceste abilități pentru a ne construi propria imagine?

Profilul LinkedIn este cea mai bună modalitate de a arăta cine ești. Aici, utilizatorii te pot găsi și se pot informa cu privire la activitatea ta, deci asigură-te că profilul este complet și te reprezintă.

Iată 8 modalități de a-ți îmbunătății profilul de Linkedin.

  1. Alege fotografia de profil potrivită pentru LinkedIn

Poza ta de profil este cartea ta de vizită pe LinkedIn. Iată câteva sfaturi rapide: asigură-te că fotografia este recentă, alege o fotografie care să fie făcută de aproape (fotografiile făcute de la distanță nu ne ajută), zâmbește.

  1. Adăugă o fotografie de copertă

Fotografia de copertă este al doilea element vizual din partea de sus a paginii de profil. Mai mult decât orice, fotografia de fundal potrivită ajută pagina să iasă în evidență, să atragă atenția și să rămână memorabilă.

  1. Evită cuvintele la modă

Cuvintele la modă sunt adjective care sunt folosite atât de des în titlurile și rezumatele LinkedIn, încât devin aproape complet lipsite de sens. Clasamentul celor mai folosite cuvinte la modă, includ termeni precum „leadership”, „focused”, „strategic”, „passionate”, „innovative” și „ certified”. Nu spunem că nu te poți descrie cu aceste cuvinte – sau că nu contează. Cu toate acestea, doar folosirea acestor cuvinte nu va convinge oamenii că ai aceste calități. Trebuie să le demonstrezi, de asemenea, atât în ​​modul în care te descrii, cât și în modul în care folosești funcțiile profilului LinkedIn pentru a arăta la ce te referi.

Atenție! – Cum cei mai mulți utilizatori își completează profilul în limba engleză, este important să te asiguri că nu ai greșeli de explimare. Greșeli care pot apărea dacă nu ești vorbitor nativ sau nu ai un nivel superior de limbă engleză.

  1. Crește-ți rețeaua

Una dintre cele mai simple și totuși cele mai relevante moduri de a-ți dezvolta rețeaua LinkedIn este să îți sincronizezi profilul cu agenda de e-mail. Acest lucru permite LinkedIn să sugereze persoane cu care ai putea intra în legătură.

  1. Scrie doar competențele relevante

O listă lungă de aptitudini care nu sunt cu adevărat esențiale pentru cine ești și ceea ce faci, poate fi copleșitoare. Înainte de Crăciun, fa-ți timp pentru o “curățenie de primăvara”!

  1. Evidențiază serviciile pe care le oferi

“Servicii” este o nouă funcție LinkedIn care îi ajută pe consultanți, traducători, liber profesioniști și pe cei care lucrează pentru întreprinderi mai mici, să prezinte gama de servicii pe care le oferă. Completarea secțiunii Servicii a profilului tău, îți poate spori vizibilitatea în rezultatele căutării.

  1. Adaugă comentarii

Comentariile bine redactate, te pot pune în valoare. Arată felul în care gândești, cum argumentezi un punct de vedere. Este mai probabil să atragi comentarii suplimentare, care apoi îți ridică profilul pe LinkedIn. Asigură-te că spui ceva în așa fel încât oamenii să te asocieze cu un candidat valoros.

  1. Urmărește persoane relevante din industria ta

Acest lucru te ajută să dai context profilului tău LinkedIn, demonstrând pasiunea pentru ceea ce faci.

Pauza de prânz

Pui copt cu parmezan și unt cu usturoi

Combinația dintre unt și usturoi este delicioasă, dar dacă este asociată cu pui și cu puțin parmezan pe deasupra, va ieși un preparat pe care cu siguranță îl vei adora. Pentru această
rețetă de piept de pui cu unt ai nevoie de doar de 5 ingrediente și în 30 de minute preparatul va fi numai bun de pus pe masă.

Bucătărie: Americană

Timp de preparare: 5 minute
Timp de gătire: 30 minute
Timp Total: 35 minute
Porții: 4

Ingrediente:

 4 bucăți de piept de pui dezosate și fără piele
 4 linguri de unt
 6 cățeii de usturoi zdrobiți
 o lingură de pătrunjel uscat
 jumătate de cupă de parmezan

Mod de preparare:

1. Condimentează puiul cu sare și piper. Pune puiul într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei.

2. Într-o cratiță se topește untul. Adaugă usturoiul și gătește la foc mic, amestecând, aproximativ 3 minute. Se adaugă pătrunjelul uscat și se ia de pe foc. Toarnă untul amestecat cu usturoi peste pieptul de pui.

3. Se introduce pieptul de pui în cuptorul preîncălzit la 190°C și se lasă la gătit pentru aproximativ 20 –25 de minute sau până când este gătit.

4. Presărați parmezanul și gătiți până când acesta se topește și începe să se rumenească.

Delicios !!!

Când ai nevoie "ieri" de traducerea documentelor

Ai un teanc de documente, un buget și un termen imposibil?

Noile cuvinte din Dicţionarul Ortografic, Ortoepic şi Morfologic al Limbii Române (DOOM)

Pencil as bookmark in a dictionary

DOOM-ul este dicționarul normativ și corectiv al limbii române. Edițiile lui se reînnoiesc periodic grație dinamicii limbii vorbite.

Noile cuvinte „remedial”, „selfie” şi „prof” se află printre cele aproximativ 3.600 de cuvinte nou introduse în cea mai recentă ediţie a Dicţionarului Ortografic, Ortoepic şi Morfologic (DOOM) al Limbii Române, ce ar urma să apară anul acesta.

Remedial

Acesta este folosit în sintagma „ore remediale”.
Adjectivul „remedial”, cu sensul „care remediază”. Cuvântul a intrat în limba română din limba engleză.

Prof

A fost introdus și termenul familiar „prof” cu pluralul „profi”.

Selfie

Substantivul „selfie” este încadrat în clasa substantivelor neutre și și are pluralul „selfie-uri”. Articolul hotărât se scrie cu cratimă: selfie-uri, selfie-ul.

Directorul Intitutului de Lingvistică, Adina Dragomirescu, precizează pentru website-ul Edupedu.ro:

Sunt, în general, cuvinte internaționale. Sigur, cele mai multe sunt venite din engleză, asta este grupa principală, dar sunt și altele, cum ar fi denumirile de mâncăruri, de condimente, de sporturi și așa mai departe, cuvinte care au o origine în limbi mai îndepărtate, cum ar fi limbile din Asia. Dar ele nu au intrat direct, ci cel mai probabil prin intermediul limbii engleze, fiind traduse.

Ediția trecută a introdus scrierea legată a lui „niciun, nicio, etc.” și cuvintele de origine englezească precum „maus”, „weekend” și „mall”.

Probabil știi ce este acronimul – un cuvânt format din literele inițiale ale altor cuvinte.

De exemplu: UE / Uniunea Europeană / și ONU / Organizația Națiunilor Unite /.

Backronym – este un cuvânt, o expresie sau o abreviere existentă care a fost transformată într-un acronim.

Un set de litere în care fiecare este prima literă dintr-un cuvânt, nume sau o frază.

Cel mai faimos exemplu pentru backronym este SOS – Save Our Ship.

Backronimul este adesea numit „acronim invers”.

Efectul limbii materne

Raportul CX multilingv Unbabel Global 2021

Ce se află între construirea încrederii și blocarea creșterii

Global

Prezentare generală a sondajului

Data derulării: 26 august 2021

Regiuni chestionate: SUA, Regatul Unit, Franța, Germania, Brazilia, Japonia

Criterii de selecție: Consumatorii care au achiziționat un produs sau un serviciu în ultimele 12 luni

Top constatări

  • 2 din 3 consumatori la nivel global

consideră că este extrem de important sau foarte important ca brandurile să ofere o experiență client end-to-end în limba lor maternă.

  • 1 din 5 consumatori la nivel global

spun că empatia este un semn al unui serviciu excelent pentru clienți.

  • 2 din 3 consumatori la nivel global

ar trece la un alt brand care oferă asistență în limba lor maternă.

  • 1 din 5 consumatori la nivel global

menționează lipsa experiențelor multilingve, lipsa reprezentării și lipsa diversității și incluziunii ca preocupări principale în localizarea serviciilor către clienților.

Ce este în joc?

Reputația brandului

57% dintre consumatorii la nivel global spun că este o prejudecată atunci când brandurile nu oferă clienților experiențe multilingve end-to-end.

Rezultatul final

64% ar plăti un preț mai mare pentru un produs sau serviciu, dacă un brand oferă clienților suport în limba maternă

Avantaj concurențial

74% ar trece la un nou brand care comercializează produse sau servicii în limba lor maternă.

NUMĂRUL TOTAL AL RESPONDENȚILOR

2,754

Defalcarea audienței

RI al limbii native

De ce brandurile ar trebui să ofere experiențe multilingve clienților

47% dintre produsele achiziționate de respondenți provin de la mărci care nu sunt originare din țara lor.

69% dintre consumatorii la nivel global intervievați consideră că este extrem/foarte important ca brandurile să ofere o experiență client end-to-end în limba lor maternă.

71% dintre respondenți consideră că este extrem/foarte important ca un brand să își promoveze și să susțină produsele și serviciile în limba lor maternă.

Mai puțin de 50% dintre branduri oferă orice fel de experiență multilingvă pentru clienți, potrivit consumatorilor chestionați.

Cele mai bune canale de comunicare (în funcție de generație)

5 sfaturi pentru cei care vorbesc engleza, ca a doua limbă

Language

De-a lungul activității noastre de interpretariat ingvistic, am lucrat cu mulți clienți care vorbesc engleza, ca a doua sau a treia limbă. Li se întâmplă adesea sa fie complexați de accentul… nebritanic pe care îl au. Deși fiecare accent are farmecul lui, ne-am dori, parcă, să putem scăpa de el. Iată 5 sfaturi pentru a fi mai ușor de înțeles, chiar dacă vorbești engleza cu accent.

Language

Ai nevoie de o traducere urgentă?

1. Folosește limbajul non-verbal

Indiferent dacă vorbești cu cineva față în față sau în mediul online, limbajul non-verbal îl poate ajuta pe interlocutor să aibă o imagine clară asupra mesajului pe care vrei să îl transmiți. Asigură-te că expresiile faciale și gesturile tale se potrivesc contextului discuției. Gesturile sunt utile dacă sunt folosite într-un mod descriptiv. Contează și expresiile tale faciale. Trebuie să transmiteți seriozitate? Încruntă-ți sprânceana. Ești încântat de o nouă oportunitate? Zâmbește.

2. Articulează cuvintele

Mulți vorbitori non-nativi de engleză consideră că încetinirea ritmului vorbirii va transmite o lipsă de cunoaștere a limbii engleze. Dimpotrivă, interlocutorul tău apreciază un ritm mai lent dacă modul în care vorbești sună diferit de ceea ce era obișnuit. Prefă-te că interlocutorul tău nu aude bine. El trebuie să-ți citească buzele pentru a înțelege ce spui.

3. Vorbește în propoziții scurte

Propozițiile lungi împiedică interlocutorul să înțeleagă cu exactitate care este mesajul. Folosește propoziții care au în medie 7-10 cuvinte și evită să folosești conjuncții precum „și” și „deci” deoarece se creează aglomerație de conținut care poate fi derutant.

4. Fă pauze

Pauza între propoziții este un „cadou” pentru interlocutorul tău, la fel cum pot fi și propozițiile scurte. Dacă nu îți amintești cuvântul pe care dorești să îl folosești, o pauză îți oferă timp să te gândești la o modalitate de a descrie ceea ce gândești și care ar putea fi la fel de eficientă precum cuvântul în sine.

5. Pune întrebări

Dacă nu ești sigur că esti înțeles, întreabă! „Ce neclarități aveți până acum?” sau „Aș aprecia feedbackul dumneavoastră în acest moment.”. În acest fel vei ști sigur dacă mesajul tău a fost recepționat corect sau nu.

Recomandare de carte – Premier sang, Amélie Nothomb

Amélie Nothomb câștigă prestigiosul premiu Renaudot!

Excentrica și prolifica scriitoare de origine belgiană, dar care trăiește la Paris și ale cărei titluri sunt traduse și în limba română, câștigă anul acesta prestigiosul premiu.

Cartea premiată se numește Premier sang și este un omagiu adus tatălui ei, fost diplomat belgian și mort în timpul confinement-ului parizian.

Scriitoarea nu a putut să participe la funeraliile propriului tată, dar, pentru a-și exprima doliul, a scris această carte extraordinară, încununată, iată, de succes!