Top 10 cărți, conform prestigioasei publicații Publishers Weekly 📚

books

Există o mulțime de motive pentru care anul 2021 va fi unul de neuitat în domeniul lecturii.

Iată o listă cu cele mai bune 10 cărți care i-au bucurat pe cititorii de pretutindeni, conform prestigioasei publicații Publishers Weekly.

lQGFkitXxNK3NurieLmGaqeXEO4tSgE5j2QMQoRxtZQckcbTAhpIrW2dsBjm+9iJSksPKSiw4p6c4vdqHeEj1MHasUmILB4rVAVtnipaYvsXoSaIx/2htjf/AxSo4OU5Gd89O4TPwj9zvnv2NaYfgDBGtLt2/1Tp4mUv3GL3r/5oAaJaHXx/n6XDm6YK7O1jjhaRh60BjyV+cmeC8j/eVIhyrCF9vGrImeOlSs/2+qFcSU9eNhFq5npDtKR2idFYT7F9AntMSPqBk5HtzIox/8RORAZKNn1TNPZldo3ksbrRbbnVUHY3BhcirkF1MSHc

Ce tip de articole/informații sunt relevante pentru tine? Cum putem să te ajutăm mai mult?

  1. „Assembly” – Natasha Brown. Este povestea unei tinere de culoare din Londra, cu un job bun în domeniul financiar. Cartea debuteaza când ea afla că are cancer. Este și ziua în care trebuie să se prezinte la petrecerea aniversară a părinților iubitului ei. Cartea tratează toate temele atât de dezbătute în vremurile noastre, stereotipurile de clasă, rasă și gen.
  2. Second Place” – Rachel Cusk. O femeie invită un artist celebru să-i folosească pensiunea, plasată în peisajul îndepărtat de coastă, unde locuiește cu familia ei. Puternic atrasă de picturile lui, ea crede că viziunea acestuia ar putea fi cheia misterului din centrul vieții ei. Dar, pe măsură ce se instalează o vară lungă și uscată, însăși prezența lui provocatoare devine o enigmă – și perturbă calmul gospodăriei.
  3. The War for Gloria – Atticus Lish. Este o poveste profund emoționantă și chinuitoare a unui adolescent care are grijă de mama sa afectată de SLA (Scleroza laterală amiotrofică) și încearcă să se distanțeze de tatăl său biologic cu care are o relație toxică.
  4. A Shock – Keith Ridgway. Opera lui Ridgway începe cu imaginea unei femei care se cațără printr-o gaură din peretele ei pentru a privi apartamentul vecinilor ei în timp ce aceștia organizau o petrecere și se încheie cu perspectiva acestia asupra vecinilor și a oaspeților. Sexul, minciunile și drogurile modelează narațiunile interconectate și recursive din cea mai recentă lucrare a scriitorului irlandez Keith Ridgway, care se învârte în jurul unui set de case învecinate din Londra.
  5. „Wayward” – Dana Spiotta. Romanul este despre o femeie de 53 de ani, care trece prin menopauză și devine puțin dezorientată. Ea își părăsește soțul și fiica ei adolescentă și se mută într-un cartier rău famat.
  6. „All That She Carried: The Journey of Ashley’s Sack, A Black Family Keepsake” – Tiya Miles. Miles îmbină cercetarea savantă meticuloasă, cu imaginația pentru a explora modul în care obiectele materiale – în acest caz, un sac de pânză împachetat de o femeie sclavă pentru fiica ei de nouă ani, care a fost vândută unui nou stăpân – pot ilumina colțurile ascunse ale întunecatului trecut american.
  7. „All the Frequent Troubles of Our Days: The True Story of the American Woman at the Heart of the German Resistance to Hitler” – Rebecca Donner. Această poveste fermecătoare despre spionaj din timpul celui de-al Doilea Război Mondial începe cu faptele stră-stră-mătușei autoarei, Mildred Harnack, care a fost liderul celui mai mare grup de rezistență subterană din Berlin până când a fost capturată de naziști și executată în 1943.
  8. „Dirty Work: Essential Jobs and the Hidden Toll of Inequality in America” – Eyla Press. Operatorii de drone militare, muncitorii la abator, gardienii închisorii și lucrătorii platformelor petroliere discută despre poverile fizice și emoționale ale locurilor de muncă.
  9. „A Little Devil in America: Notes in Praise of Black Performance” – Hanif Abdurraqib. Abdurraqib studiază artiștii de culoare și influența lor asupra culturii americane. El surprinde în mod emoționant puterea lui Josephine Baker, istoria maratoanelor de dans, munca magicianului Ellen Armstrong și propria sa relație cu muzica și spectacolul.
  10. „Somebody’s Daughter: A Memoir” – Ashley C. Ford. Această carte nu este pentru cei slabi de înger. Amintindu-și copilăria sa, în timp ce tatăl ei ispășește o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru viol, Ford oferă o poveste uluitoare despre dragoste și iertare.

Când ai nevoie "ieri" de traducerea documentelor

Ai un teanc de documente, un buget și un termen imposibil?

În această perioadă putem găsi mai mult timp pentru lecturi, dată fiind situația epidemiologică actuală. Fiecare carte poate deveni o comoara inestimabilă de informații. Pe lângă cele 10 de cărți menționate de noi în acest mic top, o sa găsiți multe alte titluri fascinante în librarii, pline de povești care merită parcurse.

Cum să îți imbunătățești cunoștințele de limba engleză? 💡

Atunci când învățăm limba maternă mai întâi auzim, după care vorbim, citim și în cele din urmă, scriem. Acestea sunt cele patru abilități lingvistice pe care trebuie să le dezvoltăm pentru o comunicare eficientă. Pentru a le dobândi, trebuie să te înconjori de engleză: fă din engleză o parte a vieții; acasă, la serviciu, în timpul liber.

Pentru traducătorii noștri de limbă engleză, acesta un stil de viață.

Ei trăiesc în două culturi, cultura limbii materne și cultura limbii în care traduc.

Când ai nevoie "ieri" de traducerea documentelor

Ai un teanc de documente, un buget și un termen imposibil?

Ascultarea:

Joacă un rol important în învățarea oricărei limbi.

Ascultarea eficientă asigură înțelegerea și, printre altele, ajută la îmbunătățirea vocabularului.

Cum îți poți îmbunătăți abilitățile de ascultare? Ascultând activ, adică acordând atenție nu numai la ceea ce se spune, ci și la modul în care se spune.

Deci, ascultă orice: de la muzică, până la filme, seriale, știri, emisiuni de divertisment, radio și piese de teatru.

Vorbirea:

Este adesea cea mai grea dintre cele patru competențe lingvistice, dar de îndată ce îți perfecționezi puțin acest aspect, o să vezi că nu e chiar atât de greu precum pare.

Poți începe prin a vorbi cu un nativ sau cu cineva care cunoaște foarte bine limba. Un alt sfat ar putea fi să te înregistrezi în timp ce vorbești, pentru ca mai apoi să poți corecta ceva în eventualitatea în care ai greșit. De asemenea, poți vorbi cu prietenii tăi în limba engleză. Astfel, te ajuți pe tine și involuntar îi ajuți și pe ei.

Citirea:

Este un proces ce necesită timp pentru a se dezvolta: mintea ta trebuie să acorde sens cuvintelor, frazelor și expresiilor reprezentate prin simboluri, plus să înțeleagă gramatica și structura limbajului folosit. Poți citi: cărți în limba engleză, articole online. Poți încerca să îți setezi telefonul pe limba engleză.

Scrierea:

Deși această parte a învățării unei limbi poate fi intimidantă pentru mulți dintre noi, cu puțină ambiție și dorință din partea ta, poți depăși acest trac. Pentru acest lucru poți să îți întocmești un glosar, cu explicații și contexte, scrie comentarii în engleză la postări din străinătate.

Indiferent de stilul de învățare pe care îl ai, oricare ar fi limba ta maternă, cheia pentru dobândirea și stăpânirea unei limbi străine este PRACTICA.

Pauza de prânz 🥪

Sandviș cu ouă și maioneză

Britanicii sunt o națiune de iubitori de sandvișuri.

Iată mai jos rețeta unui sandviș preferat de aceștia în pauza de prânz.

Ingrediente

Sandvișuri cu ou

4 felii de pâine albă, moi

4 ouă, la temperatura camerei

arpagic, aproximativ 1 lingură, tocată mărunt

piper alb

oțet de malț

MAIONEZĂ DE CASĂ

1 gălbenuș de ou

ulei de arahide sau ulei vegetal

1 linguriță de oțet de vin alb

1/2 linguriță pudră de muștar

Sare

  1. Pune ouăle într-o cratiță și acoperă-le cu apă rece. Se aduce apa la fierbere apoi se fierbe timp de 6 minute. Așează-le într-un castron cu apă rece.
  2. Fă-ți maioneza. De departe, cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este folosirea unui mixer electric cu un accesoriu, dar este perfect posibil cu mâna.
  3. Pune gălbenușurile într-un castron curat și amestecă-le împreună. Se amestecă pudra de muștar. Începe să adăugi ulei, câteva picături. În timp ce faci acest lucru, asigură-te că acesta este complet încorporat înainte de a continua să torni ulei.
  4. Pe măsură ce amesteci mai mult ulei și maiaua începe să se îngroașe, poți începe să o adaugi în cantități ușor mai mari până când o adaugi constant într-un fir subțire. Adăugă oțetul de vin alb și condimentează cu sare.
  5. Curăță ouăle și amestecă cu o furculiță. Se adaugă 2 linguri de maioneză și arpagic, apoi se condimentează cu sare și piper alb. Pentru început, adaugă o linguriță de oțet alb, adăugând mai multe dacă crezi că este necesar. Se întinde amestecul pe o felie de pâine, se acoperă cu cealaltă și se taie în forma preferată de sandwich.

Prânzul e gata!

Echipa noastră de experți va efectua o evaluare gratuită a documentelor tale și îți va propune o soluție completă de servicii notariale.

Cum să îți începi dimineața la birou într-un mod eficient și productiv? ☀️

5 lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește randamentul la birou

Dimineața este cel mai bun moment pentru a da tonul unei zile productive. Nu este vorba doar despre ceea ce faci când te trezești, ci și despre ceea ce faci la birou.

1. Limpezește-ți mintea

 

Dacă ai prea multe gânduri care nu îți dau pace, ele te vor distrage toată ziua. Pentru a nu lăsa ca acest aspect să îți îngreuneze munca pe parcursul zilei, este recomandat să începi cu o pauză de 5-10 minute. Poate părea ciudat, dar chiar te ajută să te concentrezi mai bine pe toate sarcinile de la locul de muncă.

2. Prioritizează-ți sarcinile

 

Folosește prima oră a zilei de lucru pentru a evalua prioritățile și a te concentra pe sarcinile importante care trebuie îndeplinite mai întâi.

Înainte de a pleca de la birou, cu o zi înainte, fă-ți o listă de sarcini și nu te abate de la ea. Crearea unei liste de sarcini zilnice și prioritizarea a ceea ce trebuie făcut astăzi sau mâine te va ajuta să nu pierzi nimic.

Agendele online, cum ar fi Asana sau Nifty, sunt aplicații excelente, care te vor ajuta să-ți gestionezi mai bine sarcinile. Ca un plus, după ce ai finalizat sarcinile, ai satisfacția de a le șterge din tabloul de bord.

3. Stabilește-ți un obiectiv zilnic

 

Toată lumea iubește adrenalina pe care ți-o conferă depășirea limitelor. Motivează-te creându-ți singur sarcini pe care să le îndeplinești. Dacă lucrezi la un proiect mare, împarte-l în obiective zilnice mai mici. Se va simți mai puțin copleșitor și vei avea mai mult control.

4. Discută cu colegii

 

Folosește dimineața pentru a discuta cu colegii de la birou. Puteți organiza o „ședință” de 5-10 pentru ca toată lumea să fie la curent cu sarcinile zile respective. Este mult mai eficient decât dacă ai trimite un email. De asemenea, este indicat ca o dată la 60-90 minute să iei o pauză pentru a te relaxa.

5. Fă-ți ordine pe birou

Pentru a crește productivitatea, este indicat să îți faci ordine pe birou (să îți arunci gunoiul de pe birou, să aranjezi documentele în funcție de cât de urgent sunt de rezolvat, să îți ștergi monitorul de praf, biroul etc). Un birou curat înseamnă o minte limpede. Poți să îți personalizezi biroul achiziționând diverse lucruri de papetărie care arată bine și te ajută si fii mai organizat.

   

Incursiune culinară: micul dejun în Germania                                              

                                                                     

Mettbrötchen

Mettbrötchen este un tip de sandviș constând într-o chiflă proaspătă (brötchen) și carne tocată de porc crud (mett). Chifla este feliată, apoi acoperită cu un strat de mett, care este condimentat de obicei cu sare, piper și decorat cu felii de ceapă crudă deasupra.

Acest sandviș este un produs tipic pentru micul dejun în Germania și este de obicei savurat în nordul țării.

Interesant este că Mettwoch este un obicei german de a savura mettbrötchen zilei de miercuri (Mittwoch).

Cum să faci față clienților dificili

Costumer Service

Confruntat cu o atitudine dificilă? Câteva sfaturi care te vor ajuta să îți păstrezi calmul.

Succesul companiei noastre de traduceri

 

Un serviciu de calitate oferit clienților este esențial pentru prestigiul unei companii.

Succesul companiei noastre pe piața traducerilor, cu o prezență activă pe piață de peste 25 de ani, dovedește exact asta.

Clienții aleg tot timpul să se întoarcă la companiile care i-au tratat cu respect și le-au rezolvat problemele în maniera cea mai eficientă.

Acesta este motivul pentru care este foarte important să cunoști modalitățile prin care să interacționezi cu clienții dificili.

A avea de-a face cu un client dificil poate fi o provocare pentru tine, întrucât acesta poate fi extrem de imprevizibil. Astfel de comportamente fie te determină să ai o atitudine rece, distantă față de client, fie te fac să fugi undeva, departe.

Cea mai bună abordare a unei astfel de situații este să fii conștient de răspunsul pe care urmează să îl oferi, să ți-l asumi, să faci o pauză în gândire pentru a putea detensiona conflictul și pentru a oferi o soluție optimă.

Există mai multe categorii de clienți dificili, fiecare necesitând o abordare ușor diferită, în funcție de comportamentul fiecăruia.

 

Iată o listă cu acestea, dar și câteva sfaturi adunate de la coordonatorii noștri.

Tipuri de clienți dificili:

  • Furios
  • Nerăbdător
  • Intimidant
  • Vorbăreț
  • Exigent
  • Indecis

Croque Monsieur

Pauza de prânz  🍽️ este importantă deoarece oferă o detașare sănătoasă față de evenimentele stresante și te ajută să îți refaci energia.

Așa că, iată o soluție ușoară și rapidă pentru prânz, când lucrezi de acasă și vrei să te destinzi un pic.
Un prânz delicios dacă lucrezi de la birou și vrei să comanzi ceva rapid.

Croque Monsieur este un delicios sandviș francez de șuncă și brânză, făcut cu brânză gruyère, parmezan, șuncă și un sos béchamel simplu, prăjit la cuptor.

Cum se face Croque Monsieur:

1. Se întinde bechamel pe pâine. Așezați toate feliile de pâine pe blat și întindeți un strat subțire de sos béchamel pe fiecare felie. (Béchamel este un sos alb simplu, făcut cu unt, făină și lapte.)
2. Adăugați șuncă și brânză. Adăugați un strat de șuncă și un strop de brânză la jumătate din feliile de pâine.
3. Se acoperă cu pâine. Completați șunca și brânza cu o altă felie de pâine, asigurându-vă că lăsați béchmelul în partea de sus.
4. Reglajele fine. Presărați stratul superior de pâine cu mai mult parmezan și gruyère.
5. Coaceți – până când pâinea este prăjită și brânza este topită și cu bule.

Pentru sosul Béchamel:

Topiți untul într-o cratiță.

Se amestecă făina și se fierbe, amestecând constant, timp de aproximativ 3 minute.

Adăugați treptat lapte, amestecând bine până când amestecul se omogenizează. Gătiți, amestecând, până sosul se îngroașă.

Se condimentează cu puțină sare și piper.

Se ia de pe foc și se amestecă muștarul și nucșoara.

Clienții furioși

Cum se comportă: Se supără la cel mai mic obstacol. Aceștia ridică adesea vocea, își încleștează maxilarele sau se înroșesc la față.

Cum poți interveni: Nu îți pierde calmul. Lasă-le impresia că au un motiv întemeiat pentru care să fie nervoși. Nu deveni defensiv. Ceea ce poți face este să abordezi problema într-o manieră profesionistă.

Începe prin a spune un simplu „Ne cerem scuze!”, indiferent dacă vina este a ta sau nu. Apoi, asigură-ți clientul că vei soluționa problema. Acestea două, combinate, dau rezultatul dorit.

Nu lua lucrurile personal – un pas cheie în procesul de învățare este cum să faci față clienților dificili.

Nu poți ști prin ce trece un client furios – poate are probleme financiare, poate este nefericit cu locul de muncă pe care îl are. Un client nervos nu reprezintă oglinda muncii tale. Cel mai înțelept lucru este să evaluezi problema și să găsești o modalitate de rezolvare a acesteia.

Clienții nerăbdători

Cum se comportă: Vizibil agitați, acești clienți vor ca tu să le rezolvi problema imediat – ca și cum nu mai ai nimic altceva de rezolvat.

Cum poți interveni: Răbdarea este într-adevăr o virtute, dar devine din ce în ce mai rar întâlnită, deoarece timpul este cel mai de preț lucru pe care îl avem. Trăim într-o lume solicitantă. Ne dorim un lucru imediat, pe loc. Ceea ce își doresc clienții sunt achiziții simple și rapide.

Cheia, atunci când ai de-a face cu un client nerăbdător, este să lucrezi cât mai eficient posibil, în timp ce găsești cea mai bună soluție.

Evenson spune: „Poți arăta puțină empatie: „Înțeleg că vă grăbiți, dar îmi dau toată silința să rezolv cât mai repede posibil …””.

Clienții intimidanți

Cum se comportă: Dificil de satisfăcut, acești clienți se simt îndreptățiți să își dorească ceva, chiar dacă acel lucru nu este posibil.

Cum puteți interveni: Clienții excesiv de exigenți pot fi cel mai greu de gestionat, deoarece pot avea cerințe nerezonabile. Din fericire există o soluție în două etape.

1. Asigură-i că vei gestiona situația corect: „Îmi doresc să grăbesc tot procesul, dar acest lucru nu ar fi corect pentru ceilalți clienți ai noștri care și-au plasat deja comenzile. Sunt sigur că nici dumneavoastră nu ați fi de acord să grăbesc comanda altui client în defavoarea comenzii dumneavoastră”.

2. Asigură-i că o să se rezolve totul cât mai repede cu putință.

Clienții atotștiutori

Cum se comportă: Clienții atotștiutori consideră că sunt mai bine informați decât tine despre serviciile de care au nevoie și intenționează să o și demonstreze.

Cum poți interveni: Pășește cu atenție pe acest teren minat – această persoană poate reacționa într-un mod pe care nu ți-l dorești. Majoritatea celor care știu tot, caută puțină recunoaștere care să le mângâie ego-ul.

De exemplu, îi poți comunica: „Pot să vă spun că sunteți foarte informat despre …” sau „Apreciez acest lucru.”

Pentru a atrage clientul de partea ta, stabilește un raport cu el și demonstrează-i că ești, de asemenea, informat – va fi mai înclinat să accepte soluția propusă.

Clienții indeciși

Cum se comportă: Clienții indeciși nu pot lua o hotărâre pe cont propriu și sunt îngrijorați de luarea unei decizii greșite.

Cum puteți interveni: Ajută persoana să-și evalueze opțiunile – fii ca un ghid pentru consumator. Ești acolo pentru a furniza informații care pot ajuta această persoană să înțeleagă mai bine ceea ce are nevoie.

Dacă un client oscilează între două opțiuni, ajută-l să își identifice nevoile. În unele cazuri, este posibil ca rezultatul final să nu fie o vânzare a serviciilor companiei tale.

Acest lucru este OK, atâta timp cât clientul pleacă cu o experiență pozitivă. De exemplu, dacă ajuți o persoană să cumpere o tabletă nouă, o poți întreba în ce scop o va folosi: “Pentru jocuri?, Pentru a viziona filme?” Chiar dacă nu va cumpăra o tabletă nouă, ai ajutat-o. Acest tip de serviciu pentru clienți crește loialitatea.

Aceasta este versiunea noastră pentru un serviciu de calitate.

Pune-ne la încercare!