Cum să îți imbunătățești cunoștințele de limba engleză? 💡

Atunci când învățăm limba maternă mai întâi auzim, după care vorbim, citim și în cele din urmă, scriem. Acestea sunt cele patru abilități lingvistice pe care trebuie să le dezvoltăm pentru o comunicare eficientă. Pentru a le dobândi, trebuie să te înconjori de engleză: fă din engleză o parte a vieții; acasă, la serviciu, în timpul liber.

Pentru traducătorii noștri de limbă engleză, acesta un stil de viață.

Ei trăiesc în două culturi, cultura limbii materne și cultura limbii în care traduc.

Când ai nevoie "ieri" de traducerea documentelor

Ai un teanc de documente, un buget și un termen imposibil?

Ascultarea:

Joacă un rol important în învățarea oricărei limbi.

Ascultarea eficientă asigură înțelegerea și, printre altele, ajută la îmbunătățirea vocabularului.

Cum îți poți îmbunătăți abilitățile de ascultare? Ascultând activ, adică acordând atenție nu numai la ceea ce se spune, ci și la modul în care se spune.

Deci, ascultă orice: de la muzică, până la filme, seriale, știri, emisiuni de divertisment, radio și piese de teatru.

Vorbirea:

Este adesea cea mai grea dintre cele patru competențe lingvistice, dar de îndată ce îți perfecționezi puțin acest aspect, o să vezi că nu e chiar atât de greu precum pare.

Poți începe prin a vorbi cu un nativ sau cu cineva care cunoaște foarte bine limba. Un alt sfat ar putea fi să te înregistrezi în timp ce vorbești, pentru ca mai apoi să poți corecta ceva în eventualitatea în care ai greșit. De asemenea, poți vorbi cu prietenii tăi în limba engleză. Astfel, te ajuți pe tine și involuntar îi ajuți și pe ei.

Citirea:

Este un proces ce necesită timp pentru a se dezvolta: mintea ta trebuie să acorde sens cuvintelor, frazelor și expresiilor reprezentate prin simboluri, plus să înțeleagă gramatica și structura limbajului folosit. Poți citi: cărți în limba engleză, articole online. Poți încerca să îți setezi telefonul pe limba engleză.

Scrierea:

Deși această parte a învățării unei limbi poate fi intimidantă pentru mulți dintre noi, cu puțină ambiție și dorință din partea ta, poți depăși acest trac. Pentru acest lucru poți să îți întocmești un glosar, cu explicații și contexte, scrie comentarii în engleză la postări din străinătate.

Indiferent de stilul de învățare pe care îl ai, oricare ar fi limba ta maternă, cheia pentru dobândirea și stăpânirea unei limbi străine este PRACTICA.

Pauza de prânz 🥪

Sandviș cu ouă și maioneză

Britanicii sunt o națiune de iubitori de sandvișuri.

Iată mai jos rețeta unui sandviș preferat de aceștia în pauza de prânz.

Ingrediente

Sandvișuri cu ou

4 felii de pâine albă, moi

4 ouă, la temperatura camerei

arpagic, aproximativ 1 lingură, tocată mărunt

piper alb

oțet de malț

MAIONEZĂ DE CASĂ

1 gălbenuș de ou

ulei de arahide sau ulei vegetal

1 linguriță de oțet de vin alb

1/2 linguriță pudră de muștar

Sare

  1. Pune ouăle într-o cratiță și acoperă-le cu apă rece. Se aduce apa la fierbere apoi se fierbe timp de 6 minute. Așează-le într-un castron cu apă rece.
  2. Fă-ți maioneza. De departe, cea mai ușoară modalitate de a face acest lucru este folosirea unui mixer electric cu un accesoriu, dar este perfect posibil cu mâna.
  3. Pune gălbenușurile într-un castron curat și amestecă-le împreună. Se amestecă pudra de muștar. Începe să adăugi ulei, câteva picături. În timp ce faci acest lucru, asigură-te că acesta este complet încorporat înainte de a continua să torni ulei.
  4. Pe măsură ce amesteci mai mult ulei și maiaua începe să se îngroașe, poți începe să o adaugi în cantități ușor mai mari până când o adaugi constant într-un fir subțire. Adăugă oțetul de vin alb și condimentează cu sare.
  5. Curăță ouăle și amestecă cu o furculiță. Se adaugă 2 linguri de maioneză și arpagic, apoi se condimentează cu sare și piper alb. Pentru început, adaugă o linguriță de oțet alb, adăugând mai multe dacă crezi că este necesar. Se întinde amestecul pe o felie de pâine, se acoperă cu cealaltă și se taie în forma preferată de sandwich.

Prânzul e gata!

Echipa noastră de experți va efectua o evaluare gratuită a documentelor tale și îți va propune o soluție completă de servicii notariale.