Cum să îți începi dimineața la birou într-un mod eficient și productiv? ☀️

5 lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește randamentul la birou

Dimineața este cel mai bun moment pentru a da tonul unei zile productive. Nu este vorba doar despre ceea ce faci când te trezești, ci și despre ceea ce faci la birou.

1. Limpezește-ți mintea

 

Dacă ai prea multe gânduri care nu îți dau pace, ele te vor distrage toată ziua. Pentru a nu lăsa ca acest aspect să îți îngreuneze munca pe parcursul zilei, este recomandat să începi cu o pauză de 5-10 minute. Poate părea ciudat, dar chiar te ajută să te concentrezi mai bine pe toate sarcinile de la locul de muncă.

2. Prioritizează-ți sarcinile

 

Folosește prima oră a zilei de lucru pentru a evalua prioritățile și a te concentra pe sarcinile importante care trebuie îndeplinite mai întâi.

Înainte de a pleca de la birou, cu o zi înainte, fă-ți o listă de sarcini și nu te abate de la ea. Crearea unei liste de sarcini zilnice și prioritizarea a ceea ce trebuie făcut astăzi sau mâine te va ajuta să nu pierzi nimic.

Agendele online, cum ar fi Asana sau Nifty, sunt aplicații excelente, care te vor ajuta să-ți gestionezi mai bine sarcinile. Ca un plus, după ce ai finalizat sarcinile, ai satisfacția de a le șterge din tabloul de bord.

3. Stabilește-ți un obiectiv zilnic

 

Toată lumea iubește adrenalina pe care ți-o conferă depășirea limitelor. Motivează-te creându-ți singur sarcini pe care să le îndeplinești. Dacă lucrezi la un proiect mare, împarte-l în obiective zilnice mai mici. Se va simți mai puțin copleșitor și vei avea mai mult control.

4. Discută cu colegii

 

Folosește dimineața pentru a discuta cu colegii de la birou. Puteți organiza o „ședință” de 5-10 pentru ca toată lumea să fie la curent cu sarcinile zile respective. Este mult mai eficient decât dacă ai trimite un email. De asemenea, este indicat ca o dată la 60-90 minute să iei o pauză pentru a te relaxa.

5. Fă-ți ordine pe birou

Pentru a crește productivitatea, este indicat să îți faci ordine pe birou (să îți arunci gunoiul de pe birou, să aranjezi documentele în funcție de cât de urgent sunt de rezolvat, să îți ștergi monitorul de praf, biroul etc). Un birou curat înseamnă o minte limpede. Poți să îți personalizezi biroul achiziționând diverse lucruri de papetărie care arată bine și te ajută si fii mai organizat.

   

Incursiune culinară: micul dejun în Germania                                              

                                                                     

Mettbrötchen

Mettbrötchen este un tip de sandviș constând într-o chiflă proaspătă (brötchen) și carne tocată de porc crud (mett). Chifla este feliată, apoi acoperită cu un strat de mett, care este condimentat de obicei cu sare, piper și decorat cu felii de ceapă crudă deasupra.

Acest sandviș este un produs tipic pentru micul dejun în Germania și este de obicei savurat în nordul țării.

Interesant este că Mettwoch este un obicei german de a savura mettbrötchen zilei de miercuri (Mittwoch).

Vrei să ne conectăm? Click...

De interes

Servicii traducere