Top 10 cărți, conform prestigioasei publicații Publishers Weekly 📚

Există o mulțime de motive pentru care anul 2021 va fi unul de neuitat în domeniul lecturii.

Iată o listă cu cele mai bune 10 cărți care i-au bucurat pe cititorii de pretutindeni, conform prestigioasei publicații Publishers Weekly.

lQGFkitXxNK3NurieLmGaqeXEO4tSgE5j2QMQoRxtZQckcbTAhpIrW2dsBjm+9iJSksPKSiw4p6c4vdqHeEj1MHasUmILB4rVAVtnipaYvsXoSaIx/2htjf/AxSo4OU5Gd89O4TPwj9zvnv2NaYfgDBGtLt2/1Tp4mUv3GL3r/5oAaJaHXx/n6XDm6YK7O1jjhaRh60BjyV+cmeC8j/eVIhyrCF9vGrImeOlSs/2+qFcSU9eNhFq5npDtKR2idFYT7F9AntMSPqBk5HtzIox/8RORAZKNn1TNPZldo3ksbrRbbnVUHY3BhcirkF1MSHc

Ce tip de articole/informații sunt relevante pentru tine? Cum putem să te ajutăm mai mult?

  1. „Assembly” – Natasha Brown. Este povestea unei tinere de culoare din Londra, cu un job bun în domeniul financiar. Cartea debuteaza când ea afla că are cancer. Este și ziua în care trebuie să se prezinte la petrecerea aniversară a părinților iubitului ei. Cartea tratează toate temele atât de dezbătute în vremurile noastre, stereotipurile de clasă, rasă și gen.
  2. Second Place” – Rachel Cusk. O femeie invită un artist celebru să-i folosească pensiunea, plasată în peisajul îndepărtat de coastă, unde locuiește cu familia ei. Puternic atrasă de picturile lui, ea crede că viziunea acestuia ar putea fi cheia misterului din centrul vieții ei. Dar, pe măsură ce se instalează o vară lungă și uscată, însăși prezența lui provocatoare devine o enigmă – și perturbă calmul gospodăriei.
  3. The War for Gloria – Atticus Lish. Este o poveste profund emoționantă și chinuitoare a unui adolescent care are grijă de mama sa afectată de SLA (Scleroza laterală amiotrofică) și încearcă să se distanțeze de tatăl său biologic cu care are o relație toxică.
  4. A Shock – Keith Ridgway. Opera lui Ridgway începe cu imaginea unei femei care se cațără printr-o gaură din peretele ei pentru a privi apartamentul vecinilor ei în timp ce aceștia organizau o petrecere și se încheie cu perspectiva acestia asupra vecinilor și a oaspeților. Sexul, minciunile și drogurile modelează narațiunile interconectate și recursive din cea mai recentă lucrare a scriitorului irlandez Keith Ridgway, care se învârte în jurul unui set de case învecinate din Londra.
  5. „Wayward” – Dana Spiotta. Romanul este despre o femeie de 53 de ani, care trece prin menopauză și devine puțin dezorientată. Ea își părăsește soțul și fiica ei adolescentă și se mută într-un cartier rău famat.
  6. „All That She Carried: The Journey of Ashley’s Sack, A Black Family Keepsake” – Tiya Miles. Miles îmbină cercetarea savantă meticuloasă, cu imaginația pentru a explora modul în care obiectele materiale – în acest caz, un sac de pânză împachetat de o femeie sclavă pentru fiica ei de nouă ani, care a fost vândută unui nou stăpân – pot ilumina colțurile ascunse ale întunecatului trecut american.
  7. „All the Frequent Troubles of Our Days: The True Story of the American Woman at the Heart of the German Resistance to Hitler” – Rebecca Donner. Această poveste fermecătoare despre spionaj din timpul celui de-al Doilea Război Mondial începe cu faptele stră-stră-mătușei autoarei, Mildred Harnack, care a fost liderul celui mai mare grup de rezistență subterană din Berlin până când a fost capturată de naziști și executată în 1943.
  8. „Dirty Work: Essential Jobs and the Hidden Toll of Inequality in America” – Eyla Press. Operatorii de drone militare, muncitorii la abator, gardienii închisorii și lucrătorii platformelor petroliere discută despre poverile fizice și emoționale ale locurilor de muncă.
  9. „A Little Devil in America: Notes in Praise of Black Performance” – Hanif Abdurraqib. Abdurraqib studiază artiștii de culoare și influența lor asupra culturii americane. El surprinde în mod emoționant puterea lui Josephine Baker, istoria maratoanelor de dans, munca magicianului Ellen Armstrong și propria sa relație cu muzica și spectacolul.
  10. „Somebody’s Daughter: A Memoir” – Ashley C. Ford. Această carte nu este pentru cei slabi de înger. Amintindu-și copilăria sa, în timp ce tatăl ei ispășește o pedeapsă de 24 de ani de închisoare pentru viol, Ford oferă o poveste uluitoare despre dragoste și iertare.

Când ai nevoie "ieri" de traducerea documentelor

Ai un teanc de documente, un buget și un termen imposibil?

În această perioadă putem găsi mai mult timp pentru lecturi, dată fiind situația epidemiologică actuală. Fiecare carte poate deveni o comoara inestimabilă de informații. Pe lângă cele 10 de cărți menționate de noi în acest mic top, o sa găsiți multe alte titluri fascinante în librarii, pline de povești care merită parcurse.