13 lucruri interesante despre Franţa

1. Franţa este cel mai mare stat din Europa de Vest, ce îşi împarte graniţa cu vecini precum Spania, Elveţia, Germania, Belgia, Luxemburg, Andorra şi Monaco.

Vrei să studiezi în Franța? 

Dosarul de admitere la universităţile internaţionale trebuie să conţină:

  • foaia matricolă din cei 4 ani de liceu;
  • ultima diplomă de studii (bacalaureat sau licență în cazul admiterii la masterat);
  • 1 sau 2 scrisori de recomandare de la profesori;
  • rezultatele unui test de limbă străină [cerut de universitate];
  • un eseu motivațional.

Actele de studii trebuie traduse, legalizate notarial și apostilate.

Ai de apostilat un act, trebuie să apelezi la Babylon Consult.

Parcurgem toate etapele necesare în obținerea apostilei, de la traducerea documentelor, la legalizare și aplicarea apostilei.

Mai puțină birocrație?

Apeleză la experți în apostile – email apostila[@]babylonconsult.ro sau la telefonul 0722 22 30 10.

2. Franţa are aproximativ 1.609 kilometri de plajă, cu trei mari ieşiri la mare:

Oceanul Atlantic, Marea Mediterană şi Canalul Englez.

3. Picioroangele au fost inventate în Franţa de ciobanii ce aveau nevoie să treacă de pământurile mlăştionase.

4. Cetăţeanul francez de rând mănâncă în medie 500 de melci pe an.

5. Franţa are 7 regiuni muntoare şi 5 mari sisteme de râuri.

6. Una dintre pedepsele pentru nevestele adultere în Franţa medievală era să alerge în pielea goală prin oraş după o găină.

7. Deşi în mod tradiţional există circa 300 – 400 de varietăţi de brânză franţuzească, în realitate există peste 1000 de tipuri diferite disponibile pe piaţa din Franţa. Francezii sunt mari iubitori de brânză!

8. Franţa este una dintre cele mai mari state producătoare de vin din lume. Franţa are 17 regiuni diferite producătoare de vin precum Bordeaux, Burgundy, Champagne, Loire şi Provence ce continuă tradiţia producţiei de vin în Franţa. Vinurile pot fi servite cu toate tipurile de brânză!

9. Berea este considerată a fi o băutură de lux păstrată pentru ocazii speciale, vinul fiind servit la aproape fiecare masă.

10. Legenda spune că Palatul Versailles, care a fost locuit de regii Franţei, este bântuit de Maria Antoaneta, regina decapitată a Franţei.

11. Un tunel subteran de cale ferată, cunoscut cu denumirea de Channel Tunnel uneşte Anglia de Franţa. Acesta trece pe sub Canalul Englez, legând Folkestone, Kent în Anglia şi Coquelles, din apropiere de Calais în Franţa.

12. Franţa este „casa” TGV-urilor – Tren de Mare Viteză. Un test al trenului de mare viteză a stabilit recordul celui mai rapid tren atunci când a atins viteza de 574,52 kph, la data de 3 aprilie 2007.

13. Franţa este ţara care a dat naştere artei gotice şi stilului arhitecturii baroce. Acesta este motivul pentru care aici întâlnim numeroase catedrale şi clădiri ce sunt exemple clare ale artei gotice.

Îți trebuie o traducere legalizată?

Sună acum și câștigă timp – 0722 22 30 10.

Echipa noastră de experți va efectua o evaluare gratuită a documentelor tale și îți va propune o soluție completă de servicii notariale.

10 lucruri amuzante despre Franţa

lucruri amuzante despre franta 1. Bucătăria franţuzească este considerată a fi una dintre cele mai bune bucătării din lume, iar circa 2 cărţi de bucate sunt publicate în fiecare zi.1. Bucătăria franţuzească este considerată a fi una dintre cele mai bune bucătării din lume, iar circa 2 cărţi de bucate sunt publicate în fiecare zi. 2. Vinul s-a produs în Franţa încă din vremea Imperiului Roman. 3. Franţa este renumită pentru mulţimea sa de castele, palate şi conacelor. Se spune că Franţa are aproximativ 40.000 de castele. 4. În Franţa există peste 300 de feluri de brânză. 5. Turnul Eiffel este unul dintre cele mai populare simboluri ale Franţei care este cea mai renumită atracţie turistică cu o înălţime de peste 300 de metri. 6. Statul francez a fost înfiinţat în anul 843, desfiinţând astfel imperiul Carolingian. 7. Franţa este cea mai mare naţiune din Europa de Vest şi are 7 munţi şi 5 mari râuri. 8. Imnul naţional al Franţei este denumit La Marseillaise pentru că a fost primul cântat de soldaţii din Marsilia ce mărşăluiau către Paris. 9. Statuia Libertăţii a fost construită în Franţa, după care a fost dăruită Statelor Unite ale Americii în anul 1886, la sărbătorirea a 100 de ani. 10. Franţa a avut doar 3 preşedinţi în ultimii 32 de ani: Valéry Giscard d’Estaing, François Mitterrand and Jacques Chirac.     Continue reading “10 lucruri amuzante despre Franţa”

Coq au vin

Coq-Au-Vin Mod de preparare Se începe cu arpagicul: acesta se coace în cuptor, la 200C timp de 10-15 minute, până se înmoaie. Mod de preparare Se începe cu arpagicul: acesta se coace în cuptor, la 200C timp de 10-15 minute, până se înmoaie. Se taie la un capăt şi se strânge de la celălalt capăt, astfel încât ceapa să iasă din coajă. Se păstează până este nevoie de el. Pulpele spălate şi uscate se presară cu sare şi piper negru. Se trec apoi prin făină şi se scutură de exces. Într-o tigaie largă, se prăjesc pulpele în uleiul încins, pe ambele părţi, până se rumenesc uşor. Se scot într-o tavă care merge la cuptor şi care să le cuprindă perfect (aveţi grijă ca tava să nu fie prea mare). În uleiul din tigaie se adaugă ceapă tocată şi se căleşte până se înmoaie. Se adaugă usturoiul pisat şi se mai căleşte 1 minut. Se stinge totul cu vin, supă şi oţet balasmic. Se adaugă condimentele (dafin, rozmarin, cimbru, cuişoare) şi se aduce la fierbere. Acest sos fierbinte se toarnă peste pulpe. Se acoperă tava cu pulpele cu folie de aluminiu (aveţi grijă să fie bine sigilată, să nu se evapore lichidul). Se dă tava la cuptor, la 150C, şi se coace cca. 1 oră. Se scoate tava şi se verifică pulpele cu o furculiţă (aceasta trebuie să intre uşor în carne). Dacă nu sunt făcute, se acoperă la loc şi se mai lasă până ce carnea se frăgezeşte bine. Cât timp se face carnea se prăjeşte baconul până-şi lasă grăsimea. Se adaugă ciupercile curăţate de codiţe şi tăiate felii şi se călesc până încep să-şi lase sucul (cca. 2 minute). Se adaugă arpagicul copt şi pudra de hribi. Se amestecă bine şi se mai lasă 1 minut la călit. Se scot din tigaie şi se ţin până ce este nevoie de ele. Se scot pulpele pe un platou şi se acoperă cu o folie de aluminu, ca să stea calde. Sosul din tavă se strecoară. Se pune sosul strecurat în tigaia în care s-au călit baconul şi ciupercile. Se fierbe până scade la jumătate, cca. 5 minute. Se adaugă untul şi se fierbe până ce acesta este complet topit. Se adaugă amestecul de bacon, ciuperci şi arpagic. Se dau la fiert încă 1 minut. Pulpele se pun în tava cuptorului şi se introduc sub grill-ul pornit la maxim. Se coc până ce pielea devine rumenă şi crocantă. La servire se pune în farfurie garnitura, apoi se toarnă sos şi deasupra se aşează câte o pulpă rumenită. Ingrediente  pentru 4 porţii:     4 pulpe întregi de cocoş 1 ceapă medie 2 căţei usturoi 150 ml vin roşu sec (Pinot Noir) 200 ml supă de pui 1 lingură oţet balsamic 1/4 linguriţă cimbru uscat 1 fir rozmarin 1 foaie dafin 3 cuişoare 3 linguri ulei 2 linguri făină sare piper negru  Ingrediente pentru sos 40 bucăţi arpagic (ceapă mică) 150 gr bacon (neafumat sau foarte uşor afumat) 250 gr ciuperci 1 linguriţă pudră de hribi 1 lingură unt Et voilà! Bon appétit! Continue reading “Coq au vin”