13 lucruri interesante despre Franţa

1. Franţa este cel mai mare stat din Europa de Vest, ce îşi împarte graniţa cu vecini precum Spania, Elveţia, Germania, Belgia, Luxemburg, Andorra şi Monaco.

Vrei să studiezi în Franța? 

Dosarul de admitere la universităţile internaţionale trebuie să conţină:

  • foaia matricolă din cei 4 ani de liceu;
  • ultima diplomă de studii (bacalaureat sau licență în cazul admiterii la masterat);
  • 1 sau 2 scrisori de recomandare de la profesori;
  • rezultatele unui test de limbă străină [cerut de universitate];
  • un eseu motivațional.

Actele de studii trebuie traduse, legalizate notarial și apostilate.

Ai de apostilat un act, trebuie să apelezi la Babylon Consult.

Parcurgem toate etapele necesare în obținerea apostilei, de la traducerea documentelor, la legalizare și aplicarea apostilei.

Mai puțină birocrație?

Apeleză la experți în apostile – email apostila[@]babylonconsult.ro sau la telefonul 0722 22 30 10.

2. Franţa are aproximativ 1.609 kilometri de plajă, cu trei mari ieşiri la mare:

Oceanul Atlantic, Marea Mediterană şi Canalul Englez.

3. Picioroangele au fost inventate în Franţa de ciobanii ce aveau nevoie să treacă de pământurile mlăştionase.

4. Cetăţeanul francez de rând mănâncă în medie 500 de melci pe an.

5. Franţa are 7 regiuni muntoare şi 5 mari sisteme de râuri.

6. Una dintre pedepsele pentru nevestele adultere în Franţa medievală era să alerge în pielea goală prin oraş după o găină.

7. Deşi în mod tradiţional există circa 300 – 400 de varietăţi de brânză franţuzească, în realitate există peste 1000 de tipuri diferite disponibile pe piaţa din Franţa. Francezii sunt mari iubitori de brânză!

8. Franţa este una dintre cele mai mari state producătoare de vin din lume. Franţa are 17 regiuni diferite producătoare de vin precum Bordeaux, Burgundy, Champagne, Loire şi Provence ce continuă tradiţia producţiei de vin în Franţa. Vinurile pot fi servite cu toate tipurile de brânză!

9. Berea este considerată a fi o băutură de lux păstrată pentru ocazii speciale, vinul fiind servit la aproape fiecare masă.

10. Legenda spune că Palatul Versailles, care a fost locuit de regii Franţei, este bântuit de Maria Antoaneta, regina decapitată a Franţei.

11. Un tunel subteran de cale ferată, cunoscut cu denumirea de Channel Tunnel uneşte Anglia de Franţa. Acesta trece pe sub Canalul Englez, legând Folkestone, Kent în Anglia şi Coquelles, din apropiere de Calais în Franţa.

12. Franţa este „casa” TGV-urilor – Tren de Mare Viteză. Un test al trenului de mare viteză a stabilit recordul celui mai rapid tren atunci când a atins viteza de 574,52 kph, la data de 3 aprilie 2007.

13. Franţa este ţara care a dat naştere artei gotice şi stilului arhitecturii baroce. Acesta este motivul pentru care aici întâlnim numeroase catedrale şi clădiri ce sunt exemple clare ale artei gotice.

Îți trebuie o traducere legalizată?

Sună acum și câștigă timp – 0722 22 30 10.

Echipa noastră de experți va efectua o evaluare gratuită a documentelor tale și îți va propune o soluție completă de servicii notariale.