Patbingsu – Înghețată tradițională coreeană

3.Patbingsu Patbingsu este unul dintre cele mai iubite deserturi coreene. Aceasta este o amestecătură de fructe, pastă de fasole roşie şi gheaţă. Pentru 2 porţi mari aveți nevoie de: 1 banană 1 pară 1 kiwi fructe de pădure (20-30 de grame) jeleuri (5-10 grame) sos de căpşuni (eventual şi 2-3 căpşuni) 2 capsule lapte condensat (lapte care se pune în cafea, 2 cutiuţe din acelea mici) 1 bol de gheaţă pisată/ mărunţită. În funcție de preferinţele fiecăruia, se mai pot adăuga și alte fructe precum pepene, mango, struguri, papaia, etc. Totuși, sfatul nostru ar fi să vă rezumaţi la ceea ce ştiţi că ar putea forma o îngheţată cu gust bun, fără a încărca desertul cu prea multe amestecuri. Eventual puteţi adăuga la final fistic sau fulgi de migdale. Pentru prepararea sosului de paste de fasole roşii: 1 conservă de fasole roşie un vârf de sare 3 linguri de zahăr 4-5 căni de apă Modul de preparare al sosului: Puneţi o cană de boabe de fasole într-un bol cu fundul gros. Adăugaţi 4 căni de apă, apoi acoperiţi cu un capac şi puneţi-le pe foc la temperatură mică timp de 10 minute. Pentru fierbere, lăsaţi compoziţia la foc mic pentru aproximativ o oră. Dacă sunt îndeajuns de mult fierte, boabele ar trebui să se sfărâme uşor. Dacă încercați să le mestecați şi încă se mestecă greu, înseamnă că mai trebuie lăsate un timp la fiert. Odată ce sunt bine fierte, tot ce mai trebuie să faceți este să formați din boabe o pastă semi-lichidă. Modul de preparare al îngheţatei: Modul de preparare poate varia, având în vedere că ingredientele principale sunt gheaţa şi sosul de fasole iar celelalte ingrediente se pun mai mult pentru gust. Analizând mai multe rețete, vă vom prezenta modul cel mai des întâlnit de preparare: Gheaţa se pune într-un bol, castron, pahar sau orice alt recipient care îi va permite să nu curgă. Peste gheață se poate adăuga laptele condensat în această fază sau la final. Adăugați cu lingura pasta de fasole peste gheaţă. Mai apoi, puteţi adăuga fructele preferate, alături de sosurile alese şi puteţi adăuga chiar şi o cupă de îngheţată deasupra. Eventual, puteți orna desertul cu fulgi de migdale, fulgi de nucă de cocos, sos de ciocolată, nuci pisate și orice alt ingredient mai este pe placul dumneavoastră. Vă urăm spor la gătit și multă creativitate pentru un desert cât mai reușit! Poftă bună!]]>