Cele mai spectaculoase atracții turistice din Coreea

SONY DSC Coreea de Sud are o largă varietate de atracții turistice ce vă vor oferi experiențe de neuitat pe parcursul călătoriei dumneavoastră.  Coreea de Sud a devenit una dintre principalele destinații turistice, prin combinația unică de arhitectură modernă și tradițională, bogăția culturii, istoriei, tehnologiei și a artei culinare. Seoul este principala destinație turistică pentru majoritatea vizitatorilor, împreună cu Parcul Național Seorak, orașul istoric Gyeongju și insula semi-tropicală Jeju. as În continuare vă prezentăm cele mai spectaculoase atracții turistice pe care nu trebuie să le ratați:

  1. Insula Jeju
insula-jeju Insula Jeju sau Jejudo, cunoscută și drept “Insula Zeilor”, este o atracție turistică populară atât pentru locuitorii coreeni cât și pentru vizitatorii internaționali. Râmâne de asemenea destinația preferată a cuplurilor pentru petrecerea lunii de miere. Datorită amestecului de roci vulcanice, ploi frecvente și climă temperată, Insula Jeju este foarte similară Insulelor Hawaiene din Statele Unite ale Americii. Această destinație turistică oferă vizitatorilor șansa de a escalada muntele Halla-san (cel mai înalt vârf din Coreea de Sud), de a se bucura de apusul și răsăritul soarelui desupra oceanului, de a vedea cascadele maiestuoase și tuburile de lavă, de a face echitație sau pur și simplu de a se relaxa pe plajele acoperite de nisip fin. Se întâlnesc de asemenea numeroase muzee ce pot fi vizitate, dintre care amintim Muzeul de Istorie a Naturii și Folclorului, Muzeul de Independență din Jeju, Muzeul Educației din Jeju, Muzeul Ursuleților de Pluș și multe altele. Vă puteți bucura de asemenea de natură vizitând parcurile naționale și peșterile din împrejurimi.
  1. Seoul
Seoul Seoul este capitala Coreei de Sud și în același timp centrul politic și economic al țării. Acest minunat oraș adăpostește atât stiluri arhitecturale moderne cât și antice și numeroase repere istorice și culturale, fiind un important punct turistic ce merită vizitat. buttonafterinnershadow În zona metropolitană a orașului Seoul întâlnim patru situri aparținând Patrimoniului Mondial UNESCO, Palatul Changdeok, Fortăreața Hwaseong, Templul Jongmyo și Mormintele Regale ale Dinastiei Joseon. În Seoul puteți întâlni de asemenea numeroși comercianți de la care vă puteți oricând aproviziona cu produse alimentare, zone în care vă puteți bucura de viața de noapte, un sistem educațional extrem de bine dezvoltat, temple budiste, stiluri vestimentare atât excentrice cât și foarte conservatoare în rândul tinerilor, arhitectură impresionantă etc. Printre cele mai importante construcții moderne ale orașului Seoul se numără Institutul Financiar Coreean, Tower N din Seoul, World Trade Center și cei 7 zgârie-nori ce alcătuiesc reședința Tower Palace.
  1. Plaja Haeundae din Busan
Haeundae_Beach_2011 Busan este un oraș-port înconjurat de mai multe plaje, dintre care cea mai spectaculoasă este plaja Haeundae, ce poate fi vizitată atât pe timpul verii cât și iarna. Pe durata iernii, aceasta poate fi o destinație optimă pentru plimbări lungi și relaxante. Pe tot parcursul anului plaja este foarte populată, fiind gazda diferitelor festivaluri de vară și a vizitatorilor din țară și din afara acesteia. Dongbaekseom (sau Insula Dongbaek) , localizată în sudul plajei, oferă o priveliște impresionantă a mării iar litoralul său este o alegere perfectă pentru cei pasionați de pescuit. Plaja Haeundae este locul perfect din orașul Busan unde vă puteți bucura de primul răsărit al anului în dimineața de 1 Ianuarie, înconjurat de aproximativ o mie de oameni ce se adună înaintea ivirii zorilor.
  1. Parcul Național Seoraksan
Seoraksan Seoraksan este cel mai înalt vârf din lanțul muntos Taebaek, aflat în provincia Gangwon din estul Coreei de Sud. Parcul național atrage un număr mare de turiști pe tot parcursul anului, însă anotimpul de glorie al acestuia râmâne toamna, datorită bogăției de culori considerate a fi cele mai frumoase de pe teritoriul coreean. Printre nuanțele gălbui și roșiatice ale pădurii se pot întrezări stânci sau mici pârâuri de apă ce curg lin printre acestea, dând naștere unui peisaj pitoresc. cta_email_red_time-1   În parcul național se întâlnesc diferite temple faimoase, dintre care amintim Baekdam-sa. Partea lăuntrică a lanțului muntos Taebaek este denumită Seorak-ul Interior. Celelalte două zone componente ale lanțului muntos sunt Seorak-ul Exterior și cel Sudic. Toate cele trei porțiuni sunt împărțite de vârful Daecheong-bong, principalul din Seorak-san.
  1. Gyeongju
gyeongju-city-01 Gyeongju este un oraș restrâns aflat la nord de Busan și Ulsan, în zona sud-estică a Coreei de Sud. Orașul este cunosut sub denumirea de “Muzeul fără ziduri”, datorită numeroaselor situri istorice ce se întâlnesc pe suprafața lui. Gyeongju adăpostește Templul Bulguksa, faimos în întreaga țară, ce putea fi văzut în trecut și pe una dintre vechile bancnote. Bulguksa, ce se află pe un vârf de munte, este un exemplu clasic al arhitecturii budiste. Prin structura și stilul său impresionant, este considerat o capodoperă a artei budiste. A fost construit în secolul al VIII-lea, pe timpul Regatului Silla. Cea mai bună parte a zilei în care acesta poate fi vizitat este dis de dimineață, de preferat pe timpul primăverii, cand cireșii care înconjoară aleile lungi, încep să înflorească.]]>