Poate ti-ai scris deja CV-ul sau poate abia ai început.
În orice caz, iată cateva sfaturi utile din partea colegilor nostri de la resurse umane, care vizionează CV-urile a sute de traducători.
1. Folosește o adresă de email profesională
Dintre toate sfaturile ce vor fi enumerate, acesta pare cel mai evident, dar este foarte important. Merită menționat, deoarece utilizarea unei adrese de email neprofesioniste va duce la respingerea CV-ului în majoritatea cazurilor.
Adresa de email este prima impresie pe care o faci, primul contact cu potențialul angajator, client etc.
Ea influențează decizia destinatarului de deschidere sau nu emailul, în funcție de unde provine.
Corect Greșit
ioana.popescu@gmail.com princess87@yahoo.com
2. Setează dimensiunea fontului la 10-12 puncte
Cu toate că alegerea fontului este importantă, este la fel de important să te asiguri că dimensiunea acestuia este corectă.
Păstrează dimensiunea fontului între 10-12 puncte, astfel încât cititorul să îl poată citi cu ușurință, fără a miji ochii.
3. Aliniează textul la stânga, pentru a putea fi citit mai ușor
Primul lucru pe care îl face un angajator este să caute cuvintele cheie relevante pentru fișa postului. Alinierea textului la stânga, face acest lucru mai ușor.
4. Folosește bold, caps și italics
Fii consecvent cu alegerile tale. Dacă ai bolduit unul dintre subtitlurile tale, fă-le pe toate bold. Încearcă să nu folosești nimic excesiv.
Ideea este de a facilita găsirea informațiilor importante.
5. Alege un font atractiv și lizibil
S-ar putea să crezi că alegerea fontului potrivit este un lucru banal, dar fontul potrivit va face mult pentru CV-ul tău.
Corect Greșit
Arial Comic Sans
Verdana Papyrus
Helvetica Curlz MT
Dacă alegi un font greu de citit sau copilăresc, este posibil ca angajatorul să nu îl mai citească.
6. Denumește corect fișierul CV
Acesta este un sfat „premium” : este important să denumești corect fișierul.
Corect
Ioana_Popescu_CV
Greșit
CV
CV-ul tău ar putea trece neobservat într-un inbox, alături de alte câteva sute de CV-uri. Dacă toate sunt denumite CV, șansele ca al tău să iasă în evidență sunt mici.
7. Corectează-ți CV-ul
Nu îți poți permite să ai greșeli de scriere sau erori gramaticale în CV. Majoritatea (61%) recrutorilor vor renunța imediat la un CV dacă vor vedea greșeli. Deci, o ortografie bună este esențială.
Vezi articolul nostru despre corectarea propriului text https://blog.babylonconsult.ro/3-sfaturi-pentru-a-va-corecta-propriul-text