5 Gmail tips & tricks

E-mailurile sunt o parte esențială pentru comunicarea la locul de muncă, dar și în viața personală.

Conform unui sondaj recent, e-mailul este instrumentul cel mai des utilizat pentru comunicare, iar importanța sa va crește în următorii cinci ani.

Angajații petrec aproximativ trei ore pe zi verificând e-mailuri legate de activitatea lor profesională.

Potrivit unui alt studiu efectuat de The Radicati Group, fiecare utilizator a trimis și a primit în medie, 122 de mesaje de e-mail legate de activitatea profesională, în fiecare zi.

E-mailul este și va continua să fie o unealtă esențială pentru orice companie, mică sau mare.

1. Anulează trimiterea unui e-mail

Accesează zona Setări, apoi tab-ul General, unde vei găsi o opțiunea „Activați anularea trimiterii”. Odată activată, vei avea o perioadă de până la 30 de secunde în care poți da clic pe „Anulați trimiterea” pe orice e-mail trimis. Din punct de vedere tehnic, acesta nu a fost de la început trimis, deci nu va ajunge niciodată în căsuța de e-mail a destinatarului.

2. Trimite e-mailuri care se auto-distrug după o anumită perioadă de timp

Cu cea mai recentă versiune de Gmail, poți trimite e-mailuri care se vor șterge automat după o perioadă de timp. Aceste email-uri nu permit destinatarilor să le redirecționeze către nimeni altcineva, așa că sunt perfecte pentru momentul în care trebuie să trimiți e-mailuri extrem de sigure, care sunt doar pentru ochii destinatarului.

Pentru a trimite un e-mail cu auto-distrugere, începi prin compunerea unui mesaj nou.

Apoi, uită-te la rândul de pictograme de lângă butonul „Trimite” și găsește-l pe cel care arată ca un lacăt cu un ceas pe el. Această pictogramă activează sau dezactivează „Modul confidențial”.

3. Citează un e-mail anterior în răspunsul tău

Dacă dorești să răspunzi la mai multe puncte dintr-un e-mail anterior, poți face acest lucru cu ușurință, utilizând funcția „citat”. O găsești  în bara de formatare.

4. Primește o alertă ori de câte ori cineva deschide un e-mail trimis de tine

Dacă dorești să afli imediat, ori de câte ori cineva deschide un e-mail pe care i l-ai trimis, poți face acest lucru cu un plugin Gmail numit Yesware. Când îl instalezi, acesta va adăuga un pixel de urmărire e-mailurilor pe care le trimiți.

Când destinatarul deschide e-mailul, sistemul său va descărca acel pixel de urmărire, ceea ce notifică Yesware că a deschis e-mailul. Yesware te va notifica imediat printr-o notificare, că e-mailul a fost deschis.

Acest lucru este util pentru a ști dacă cineva îți primește e-mailurile, dar alege să nu îți răspundă sau dacă nu primește deloc e-mailurile trimise.

5. Folosește Gmail chiar și cu o conexiune lentă la internet

Gmail are un mod destinat zonelor cu internet lent, numit „modul HTML”.

Când este activat, Gmail se va încărca fără toate utilitățile sale obișnuite și îți oferă doar elementele de bază, de care ai nevoie pentru a compune și a trimite e-mailuri. Este grozav atunci când lucrezi dintr-o cafenea, aeroport sau undeva cu Wi-Fi public de proastă calitate.