9 lucruri despre viaţa de emigrant în Finlanda

Fie că eşti deja acolo sau plănuieşti să vizitezi Finlanda, sunt câteva lucruri cu privire la viaţa de emigrant pe care trebuie să le ştii.

Mulţi emigranţi cred că în Finlanda va fi la fel ca şi în restul Scandinaviei – Suedia, Norvegia sau Danemarca.

Imaginea generală trasată de website-urile agenţiilor de turism sau de titlurile promo-urilor agenţiilor finanţate de guvern precum “cel mai bun loc de pe pământ unde poţi trăi”.

  1. Finlanda nu este o ţară Scandinavă sau Nordică, ci una Arctică!

Edward Dutton, doctorand în cultura Finlandei spune că limba finlandeză are la bază limbile siberiene; până în 1991, Finlanda a fost un stat sub controlul Uniunii Sovietice. Luând în considerare “cultura tăcerii”, în Finlanda, dacă vorbeşti mult, eşti considerat a fi unul care strică pacea, un intrus.

Ai de apostilat un act, trebuie să apelezi la Babylon Consult.

Parcurgem toate etapele necesare în obținerea apostilei, de la traducerea documentelor, la legalizare și aplicarea apostilei.

Mai puțină birocrație?

Apeleză la experți în apostile – email apostila[@]babylonconsult.ro sau la telefonul +40 722 22 30 10.

  1. Copiii emigranţilor sunt marginalizaţi în şcolile finlandeze

Dacă aveţi un copil, atunci viaţa voastră în Finlanda se va axa pe lupta împotriva sistemului pentru că aceşti copii ce provin din familii de emigranţi să fie trataţi în spirit de egalitate. În Finlanda, în mod oficial copiii emigranţilor sunt etichetaţi drept “copii de migratori”. Copilul vostru va fi etichetat aşa în mod deschis de profesori şi de alţi copii în toate şcolile, pe întreaga durată de studii, în Finlanda.

  1. Majoritatea emigranţilor în Finlanda sunt familii nu studenţi sau investitori

Conform statisticilor guvernului majoritatea emigranţilor care trăiesc în Finlanda sunt căsătoriţi. Majoritatea emigranţilor sunt căsătoriţi cu cetăţeni finlandezi ce trăiesc aici.  În 2002, în Finlanda erau 65.000 de familii de străini, iar în 10 ani acest numar s-a dublat, ajungând ca în 2012 să fie circa 120.000 de familii.

  1. Nu vă aşteptaţi ca finlandezii să fie cei care încep o conversaţie cu tine (un străin) sau să înceapă o şuetă aşa, din întâmplare…

În Finlanda nu este ceva obişnuit să vezi oamenii începând o conversaţie unii cu alţii în afara casei cu excepţia cazurilor în care se cunosc. Tăcerea predomină viaţa în Finlanda. Nu va fi ca în Spania unde poţi sta într-o cafenea şi să începi o conversaţie / o prietenie cu un spaniol pe care doar ce l-ai cunoscut. Ca emigrant, în Finlanda te vei obişnui cu ciudăţeniile locului, însă o parte din tine se va simţi “pierdută în traducere” :).

  1. Cultura bucătăriei Finlandeze

Poate că nu vă vine să credeţi însă bucătăria finlandeză este foarte gustoasă. Vă veţi îndrăgosti de diversele varietăţi de peşte, budinci şi piureuri de cartofi (diferite amestecuri).

  1. Nu trebuie să vorbeşti limba finlandeză pentru a te putea bucura de viaţa de emigrant în Finlanda; limba engleză este suficientă. Unul dintre lucrurile care îţi va face viaţa de emigrant mai uşoară este acela de a putea vorbi în limba engleză în majoritatea locurilor. Cu excepţia unor oraşe mai mici, vă veţi descurca foarte bine doar cu limba engleză în oricare altă parte a Finlandei.

Echipa noastră de experţi traducători realizează traduceri complexe, livrate la timp, fără taxe de urgență!

Trimite-ne documentele și noi îți oferim soluția în 5 minute –info[@]babylonconsult.ro