7 sfaturi utile pentru redactarea CV-ului

Poate ti-ai scris deja CV-ul sau poate abia ai început.
În orice caz, iată cateva sfaturi utile din partea colegilor nostri de la resurse umane, care vizionează CV-urile a sute de traducători.

1. Folosește o adresă de email profesională

Dintre toate sfaturile ce vor fi enumerate, acesta pare cel mai evident, dar este foarte important. Merită menționat, deoarece utilizarea unei adrese de email neprofesioniste va duce la respingerea CV-ului în majoritatea cazurilor.

Adresa de email este prima impresie pe care o faci, primul contact cu potențialul angajator, client etc.

Ea influențează decizia destinatarului de deschidere sau nu emailul, în funcție de unde provine.

Corect                                                                                                  Greșit
ioana.popescu@gmail.com                                                        princess87@yahoo.com

2. Setează dimensiunea fontului la 10-12 puncte

Cu toate că alegerea fontului este importantă, este la fel de important să te asiguri că dimensiunea acestuia este corectă.

Păstrează dimensiunea fontului între 10-12 puncte, astfel încât cititorul să îl poată citi cu ușurință, fără a miji ochii.

3. Aliniează textul la stânga, pentru a putea fi citit mai ușor

Primul lucru pe care îl face un angajator este să caute cuvintele cheie relevante pentru fișa postului.  Alinierea textului la stânga, face acest lucru mai ușor.

4. Folosește bold, caps și italics

Fii consecvent cu alegerile tale. Dacă ai bolduit unul dintre subtitlurile tale, fă-le pe toate bold. Încearcă să nu folosești nimic excesiv.

Ideea este de a facilita găsirea informațiilor importante.

5. Alege un font atractiv și lizibil

S-ar putea să crezi că alegerea fontului potrivit este un lucru banal, dar fontul potrivit va face mult pentru CV-ul tău.

Corect                                  Greșit

Arial                                      Comic Sans

Verdana                              Papyrus

Helvetica                            Curlz MT

Dacă alegi un font greu de citit sau copilăresc, este posibil ca angajatorul să nu îl mai citească.

6. Denumește corect fișierul CV

Acesta este un sfat „premium” : este important să denumești corect fișierul.

Corect

Ioana_Popescu_CV

Greșit

CV

CV-ul tău ar putea trece neobservat într-un inbox, alături de alte câteva sute de CV-uri. Dacă toate sunt denumite CV, șansele ca al tău să iasă în evidență sunt mici.

7. Corectează-ți CV-ul

Nu îți poți permite să ai greșeli de scriere sau erori gramaticale în CV. Majoritatea (61%) recrutorilor vor renunța imediat la un CV dacă vor vedea greșeli. Deci, o ortografie bună este esențială.

Vezi articolul nostru despre corectarea propriului text  https://blog.babylonconsult.ro/3-sfaturi-pentru-a-va-corecta-propriul-text

 

5 Gmail tips & tricks

E-mailurile sunt o parte esențială pentru comunicarea la locul de muncă, dar și în viața personală.

Conform unui sondaj recent, e-mailul este instrumentul cel mai des utilizat pentru comunicare, iar importanța sa va crește în următorii cinci ani.

Angajații petrec aproximativ trei ore pe zi verificând e-mailuri legate de activitatea lor profesională.

Potrivit unui alt studiu efectuat de The Radicati Group, fiecare utilizator a trimis și a primit în medie, 122 de mesaje de e-mail legate de activitatea profesională, în fiecare zi.

E-mailul este și va continua să fie o unealtă esențială pentru orice companie, mică sau mare.

1. Anulează trimiterea unui e-mail

Accesează zona Setări, apoi tab-ul General, unde vei găsi o opțiunea „Activați anularea trimiterii”. Odată activată, vei avea o perioadă de până la 30 de secunde în care poți da clic pe „Anulați trimiterea” pe orice e-mail trimis. Din punct de vedere tehnic, acesta nu a fost de la început trimis, deci nu va ajunge niciodată în căsuța de e-mail a destinatarului.

2. Trimite e-mailuri care se auto-distrug după o anumită perioadă de timp

Cu cea mai recentă versiune de Gmail, poți trimite e-mailuri care se vor șterge automat după o perioadă de timp. Aceste email-uri nu permit destinatarilor să le redirecționeze către nimeni altcineva, așa că sunt perfecte pentru momentul în care trebuie să trimiți e-mailuri extrem de sigure, care sunt doar pentru ochii destinatarului.

Pentru a trimite un e-mail cu auto-distrugere, începi prin compunerea unui mesaj nou.

Apoi, uită-te la rândul de pictograme de lângă butonul „Trimite” și găsește-l pe cel care arată ca un lacăt cu un ceas pe el. Această pictogramă activează sau dezactivează „Modul confidențial”.

3. Citează un e-mail anterior în răspunsul tău

Dacă dorești să răspunzi la mai multe puncte dintr-un e-mail anterior, poți face acest lucru cu ușurință, utilizând funcția „citat”. O găsești  în bara de formatare.

4. Primește o alertă ori de câte ori cineva deschide un e-mail trimis de tine

Dacă dorești să afli imediat, ori de câte ori cineva deschide un e-mail pe care i l-ai trimis, poți face acest lucru cu un plugin Gmail numit Yesware. Când îl instalezi, acesta va adăuga un pixel de urmărire e-mailurilor pe care le trimiți.

Când destinatarul deschide e-mailul, sistemul său va descărca acel pixel de urmărire, ceea ce notifică Yesware că a deschis e-mailul. Yesware te va notifica imediat printr-o notificare, că e-mailul a fost deschis.

Acest lucru este util pentru a ști dacă cineva îți primește e-mailurile, dar alege să nu îți răspundă sau dacă nu primește deloc e-mailurile trimise.

5. Folosește Gmail chiar și cu o conexiune lentă la internet

Gmail are un mod destinat zonelor cu internet lent, numit „modul HTML”.

Când este activat, Gmail se va încărca fără toate utilitățile sale obișnuite și îți oferă doar elementele de bază, de care ai nevoie pentru a compune și a trimite e-mailuri. Este grozav atunci când lucrezi dintr-o cafenea, aeroport sau undeva cu Wi-Fi public de proastă calitate.