Regulament Notariate – traduceri legalizate

Stimaţi clienţi, Vă prezentăm mai jos anumite informaţii cu privire la Ordinul Ministrului Justitiei  privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii Notarilor Publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, republicată şi care ar putea avea impact asupra activităţii dumneavostră.    Ordinul Ministrului Justiţiei a fost  publicat în Monitorul Oficial al României nr. 479/01.08.2013. Continue reading “Regulament Notariate – traduceri legalizate”

Patru Invenţii Croate

Creionul mecanic şi stiloul cu rezervor (cunoscut în limba engleză cu denumirea de fountain pen) Slavoljub Eduard Penkala a inventat creionul mecanic în 1906 şi stiloul cu rezervor cu cerneală solidă în 1907. La scurt timp după aceea, acesta împreună cu colegul său Edmund Moster au pus bazele Companiei Penkala-Moster. Continue reading “Patru Invenţii Croate”

“Blitva” reţetă croată

Bucătăria Croaţiei este caracterizata de diversitatea de bucatarii, toate adunate in poftele unui singur popor. Această diversitate a felurilor de mâncare este generată şi de privilegiul geografic. Croaţia profită din plin de poziţia coastei dalmate şi de influenţa italiană pentru a oferi o generoasă bucătărie bogată în fructe de mare, paste, dar şi alte specialităţi italiene. Influenţele turceşti, în special, şi balcanice, iî general, din bucătăria croată se simt peste tot, în special în estul ţării. Continue reading ““Blitva” reţetă croată”

Teatrul Naţional Croat

Teatrul National Croat din Zagreb este un obiectiv turistic reprezentativ pentru capitala Croaţiei Pentru un oraş oarecum mic, Zagreb are o mulţime de muzee, galerii şi teatre. Printe cele mai proeminente obiective turistice şi culturale din Zagreb se numără şi Teatrul Naţional Croat, o structură minunata cu alb şi galben, neo-barocă care domină Piaţa Mareşalului Tito. Continue reading “Teatrul Naţional Croat”