10 lucruri pe care persoanele încrezătoare nu le fac

image

1. Nu găsesc scuze

Oamenii încrezători își asumă propriile fapte și gânduri. Ei nu dau vina pe traficul aglomerat pentru că au întârziat la locul de muncă – ei sunt cei care au întârziat.


Ei nu își acoperă scăpările prin scuze precum “nu am destul timp” sau “nu sunt suficient de competent”; ei își fac timp și continuă să se perfecționeze pentru a deveni performanți.


2. Nu evită sarcinile dificile
Oamenii încrezători nu se lasă dominați de frică. Ei știu că tocmai prin realizarea sarcinilor de care se tem, vor putea evolua și vor deveni mai stăpâni pe sine.


3. Nu aleg să trăiască în zona de confort
Acești oameni tind să evite zona de confort, deoarece știu că acela este locul în care visele lor dispar. Ei urmăresc în mod constant un sentiment de “disconfort”, fiind un element definitoriu în clădirea succesului.


4. Nu amână lucrurile pe a doua zi
În percepția acestor persoane, un plan bun pus în practică astăzi este mult mai eficient decât un plan extraordinar aplicat la un moment dat. Ei nu așteaptă “momentul” sau “circumstanțele oportune”, deoarece știu că această așteptare nu este mai mult decât o reacție a fricii de schimbare. Ei iau atitudine aici și acum – astfel se naște progresul.


5. Nu se lasă afectați de opiniile celorlalți
Oamenii încrezători nu sunt demoralizați de feedback-ul negativ. Deși bunăstarea celorlalți este importantă pentru ei și își doresc să aibă un impact pozitiv, nu se lasă afectați de părerile negative pe care nu le pot schimba. Pentru aceștia, cel mai important lucru este ca persoanele apropiate să îi accepte așa cum sunt.


6. Nu îi critică pe cei din jur
Persoanele încrezătoare au o toleranță scăzută când vine vorba despre drame inutile. Ei nu simt nevoia să-și vorbească prietenii pe la spate, să participe la bârfe despre colegii de muncă sau să îi critice pe cei care nu le împărtășesc opiniile. În general, se simt atât de bine în pielea lor încât nu au motive să îi privească de sus pe ceilalți.


7. Lipsa de resurse nu este considerată un impediment
Oamenii încrezători reușesc să utilizeze toate resursele de care dispun, indiferent de natura acestora. Ei știu că orice este posibil dacă își folosesc creativitatea și nu se dau bătuți. Acești oameni se concentrează mai mult pe găsirea unor soluții decât pe depășirea obstacolelor.


8. Nu fac comparații
Scopul lor nu este acela de a concura cu ceilalți, ci de a se autodepăși în fiecare zi. Știind că fiecare persoană trăiește o poveste unică, realizarea unor comparații ar fi un exercițiu complet inutil.


9. Bucuria lor nu constă în a-i satisface pe ceilalți
Un om încrezător nu urmărește să îi facă pe plac fiecărei persoane pe care o întâlnește. El este conștient de faptul că nu toți oamenii se pot înțelege, acesta fiind un lucru absolut firesc. Pentru el, calitatea relațiilor este mult mai importantă decât cantitatea lor.


10. Ei aleg să-și pună întrebări înainte de a crede tot ce citesc pe Internet
Oamenii încrezători nu cataloghează articolele de pe internet ca fiind adevărate doar pentru că așa susțin autorii, alegând să analizeze fiecare articol din propria perspectivă.

Ei își mențin un nivel ridicat de scepticism, preferând să selecteze conținutul util al unui material și să uite de aspectele irelevante. În timp ce astfel de articole pot fi considerate haioase sau interesante, acești oameni sunt de părere că sunt singurii care pot decide în ce să aibă încredere.


Cele 10 caracteristici nu sunt bătute în cuie, așteptăm completările sau modificările voastre.