10 biblioteci virtuale de unde poți descărca gratuit ebook-uri

A început sezonul vacanțelor, perioada de relaxare.

Pentru că o carte prinde bine oriunde te-ai afla, iată un top 10 al unor biblioteci virtuale, care oferă ebook-uri gratuite.

Ebook

1. Open Library

Open Library a început ca un proiect online conceput pentru a conserva site-uri web interesante, ebook-uri și alte documente digitale. Fondatorii săi au vrut să „creeze o pagină web pentru fiecare carte publicată vreodată”.

Astăzi, utilizatorii pot „împrumuta” și pot citi milioane de ebook-uri gratuit. Tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont și să răsfoisti website-ul.

Cu o căutare rapidă, poț găsi ebook-uri din toate genurile, de la artă și S.F. până la medicină.

2. Project Gutenberg

Înființat în 1971, Proiectul Gutenberg își propune să digitalizeze cărți și alte lucrări culturale. Astăzi, oferă peste 60.000 de ebook-uri pe care le poți descărca sau citi online. Partea cea mai bună este că nu ai nevoie de un cititor PDF sau de ebook-uri ca să accesezi titlurile din colecția sa.

Utilizatorii își pot restrânge căutarea după titlu, popularitate, autor, limbă și tip de fișier. De asemenea, pot căuta după subiect sau pe categorii, cum ar fi cărți audio, imagini sau muzică.

3. Internet Archive

Cu peste 32 de milioane de ebook-uri gratuite, Internet Archive este cea mai mare bibliotecă digitală creată vreodată. Pe lângă ebook-urile gratuite, catalogul său include 591 de miliarde de pagini web și milioane de videoclipuri, concerte, fișiere audio și programe software.

Gândește-te la Internet Archive ca la o mașină digitală a timpului. Unele articole din colecția sa datează din anii ’90 și nu sunt disponibile în altă parte.

4. Wiley Online Library

Indiferent dacă faci cercetare pentru un eseu sau un proiect științific, poate fi dificil să găsești surse de încredere.

Această bibliotecă digitală oferă peste 22.000 de cărți online, 1.600 de reviste și sute de lucrări de referință. Cele mai multe resurse sunt axate pe știință, acoperind toate subiectele.

Colecția Business & Management, de exemplu, include sute de ebook-uri și articole despre comportamentul consumatorilor, management și tehnologia de afaceri.

Nu toate ebook-urile pot fi citite și descărcate gratuit, dar le poți răsfoi sau poți accesa anumite capitole.

Caută pictograma Acces gratuit pentru a vedea ce cărți sunt disponibile gratuit.

5. World Digital Library

Lansată în 2009, selecția World Digital Library de cărți rare, manuscrise și alte materiale datează din 8.000 î.Hr. Colecția include peste 19.000 de publicații din peste 190 de țări.

Acest proiect a fost dezvoltat de Biblioteca Congresului S.U.A. și UNESCO cu scopul de a face cultura disponibilă tuturor. Conține mii de cărți, fotografii și hărți care au fost odată disponibile doar în anumite galerii.

6. Free Ebooks

Free Ebooks îți permite să accesezi o mulțime de ebook-uri din fiecare categorie: ficțiune, non-ficțiune, academice, manuale, clasice și altele. Biblioteca sa digitală este destul de bine organizată și fiecare titlu este bine clasificat, așa că orice ai căuta, cu siguranță vei găsi rapid și ușor.

Free Ebooks este un loc minunat pentru a descărca gratuit ebook-uri, dar vine cu o avertizare. Îți poți crea un cont gratuit care îți permite să accesezi ebook-uri gratuite, dar numai de cinci ori pe lună și doar în format PDF.

7. Bookbub

Bookbub are o secțiune dedicată de ebook-uri gratuite, care te duce la o bibliotecă digitală extinsă, plină de titluri pe care le poți descărca. Selecția sa este în continuă schimbare, așa că ești sigur că vei găsi ceva proaspăt de citit de fiecare dată.

Nu există nicio limită la numărul de ebook-uri pe care le poți descărca.

8. Baen Free Library

Baen Free Library este ceva mai de nișă, deoarece biblioteca sa digitală se concentrează pe titluri S.F. și fantasy. Deci, dacă asta e ce îți place, ai ajuns unde trebuie.

9. ManyBooks

ManyBooks are într-adevăr o mulțime de ebook-uri de oferit. Oferă peste 50.000 de titluri pe care le poți explora, toate provenind din fiecare categorie și gen pe care ți le poți imagina. Când cauți prin biblioteca online, poți selecta genul și limba pentru a-ți îmbunătăți căutarea.

10. Smashwords

Smashwords este considerat un hub de autori indie unde poți căuta titluri nou lansate. Poți alege dacă să citești ebook-urile online sau să le descarci. De obicei, poți descărca fiecare ebook într-o varietate de formate, inclusiv pe cele mai populare: PDF și EPUB.

Când explorezi biblioteca online, îți poți filtra căutarea după lungimea preferată a cărții – sub 20.000 de cuvinte sau peste 20.000, 50.000 și 100.000 de cuvinte.

Bronzul unui traducător în timpul verii. 😁