Vrei să afli definiția a 10 dintre cei mai utilizați termeni privind criptomonedele?

Traducătorii au un vocabular extins.

Da. Traducătorii au un vocabular extins, într-o mulțime de domenii. Traduc inclusiv rapoarte financiare care cuprind tranzacții cu criptomonede.

1. Non-Fungible Token – acronim NFT

Un fișier care nu poate fi copiat sau înlocuit, ceea ce înseamnă că fiecare NFT este unic ca o amprentă digitală. Acesta este motivul pentru care NFT-urile sunt asociate activelor digitale, cum ar fi o imagine JPEG sau o animație, pentru a dovedi proprietatea asupra activului sau pentru a oferi acces la activ.

În Februarie 2021, Crossroads, o animaţie creată de artistul digital Mike Winkelmann a fost revândută pentru 6,6 milioane de dolari pe o platformă NFT denumită Nifty Gateway.

Știai că?

Spaghetto, confetto și graffito sunt formele singulare ale spaghetti, confetti și graffiti în limba engleză?

Chiar dacă sună puțin ciudat spus cu voce tare, potrivit dicționarului Merriam-Webster, o singură bucată de spaghete se numește spaghetto în limba engleză. Același lucru este valabil și pentru confetti, care este confetto, precum și pentru o singură piesă de graffiti, care este graffito.

2. Block – o bază de date

Un block este un fișier care păstrează o evidență sau un registru al tranzacțiilor cu criptomonede finalizate într-o anumită perioadă și valorează un anumit număr de monede.

De exemplu, un block din blockchain-ul Bitcoin valorează 6,25 Bitcoin, un număr care se va înjumătăți la fiecare patru ani până în 2140, când este creat ultimul block. Mărimea block-urilor variază. Limita teoretică a Bitcoin este de 4MB, în timp ce limita Bitcoin Cash permite între 8MB la 32MB.

3. Blockchain - metodă de înregistrare a tranzacțiilor

O rețea de fișiere independente (block-uri), dar conectate, ale căror copii sunt distribuite într-o rețea de calculatoare descentralizată. O tranzacție Bitcoin este adăugată la un block și noul block este creat, acea tranzacție este verificată și actualizată pe tot parcursul blockchain-ului.

4. Block Height

Numărul total de fișiere (block-uri) conectate într-un blockchain.

5. HODL

HODL este o celebră eroare de scriere a cuvântului „hold”, aceasta înseamnă să păstrezi criptoactivele atunci când piața scade până când prețurile revin.

6. Bitcoin

Prima criptomonedă. Lansată în 2009, a fost prima monedă criptografică și rămâne cea mai valoroasă și cea mai mare criptomonedă.

7. SATS

Cea mai mică unitate de Bitcoin, echivalentă cu 0,00000001 BTC. SATS, cunoscută și sub numele de Satoshi, se referă la Satoshi Nakamoto, presupusul creator al bitcoin.

8. Memecoin

O criptomonedă bazată pe o glumă. Memecoins nu au utilitate în lumea reală și au valoare doar pentru că sunt considerate amuzante de mulți care le cumpără din acest motiv. Cea mai cunoscută este Dogecoin.

9. Bull Market

O perioadă lungă de timp în care prețul unei criptomonede crește.

10. Mooning

O criptomonedă al cărei preț crește vertiginos – până la lună.