Trucuri care te pot face expert în Microsoft Word

image
Microsoft Office este cel mai utilizat pachet de programe. Este folosit nu numai de către marile companii și IMM –uri , dar are versiuni și pentru studenți sau uzul domestic. Deși este foarte folosit, majoritatea nu îl folosesc la potențialul său maxim.


Iată câteva trucuri care te fac expert în Microsoft Word.


1. Combinații de taste
Pentru selectarea rapidă a unei porţiuni din cadrul unui text, puteţi utiliza tastele şi combinaţiile de taste corespunzătoare acţiunii dorite, aşa cum apar ele în tabelul de mai jos.
Screenshot_1
2.Pregătește-ți documentul înainte de-a începe să scrii
Este întotdeauna recomandabil să îți faci o idee despre formatul documentului înainte de-a incepe să scrii. În acest fel poți să-ți formatezi headerul, paragrafele, etc.

Te vei asigura că totul se va încadra perfect. Nu este nimic mai frustrant ca atunci când copiezi informații, să le introduci în document cu o formatare ce dă totul peste cap.
CTA
3.Ascunde bara de instrumente
Pentru aceia care poate nu știu, bara de instrumente este aceea care apare în documentele word sub meniu. Unora le place să aibă acea bară, altora li se pare că îi distrage.

Există o modalitate ușoară de a scăpa de acea bară. Cu Word-ul deschis, dă clic pe CTRL+F1. Bara va dispărea. Repetând procesul, acesta va reapare.


4. Funcţia Find and Replace
Atunci când dorim găsirea unui cuvânt sau a unei expresii vom utiliza funcţia Find care poate fi apelată din meniul Edit, sau cu combinaţia de taste CTRL+F. Rezultatul căutării este poziţionarea cursorului de inserare în document. Dacă dorim şi înlocuirea vom utiliza funcţia

Find and Replace, din acelaşi meniu, sau CTRL+H. Înlocuirea se poate executa pentru toate cuvintele simultan sau pe rând, după ce au fost găsite şi vizualizate (spre exemplu, înlocuiere Lorem Ipsum cu Lorem).
Screenshot_3
5. Start de unde ați ramas
Când redeschideți un document în Word, cursorul apare la început. Pentru a sări la locul unde ați rămas cu cursorul atunci când ați închis fișierul, apăsați Shift-F5.