Top 5 mituri despre învățarea unei limbi străine

image
Suntem înconjurați de diverse mituri și prejudecăți. Acest lucru este valabil și când vorbim despre învățarea unei limbi străine. Aceste concepții greșite ne sunt induse de media, prieteni și metodele tradiționale de învățare.


Mitul nr. 1: “Nu pot învăța o limbă străină pentru că nu pot călatori…”
Cerința de a călători pentru a învăța o limbă străină este una dintre cele mai întălnite.


Unul dintre motive este faptul că vedem fotografii ale trainerilor de limbi străine cu ei calătorind peste tot în lume, pe website-urile cursurilor de limbi străine. Acest lucru poate fi motivant pentru a învăța o limbă străină, dar poate induce o concepție greșită.


Cei mai mulți oameni, inclusiv experții lingviști, învață o limbă străină în orașul lor.


Cu excepția celor care își permit luxul de a pleca un an întreg și de a experimenta, ceea ce se numește o imersiune în limba respectivă.
Poți adopta varianta unei lecții online cu un trainer nativ sau înscrierea in grupurile de networking ale expaților.
buttonafterinnershadow
Mitul nr. 2: “Cei care învață limbi străine sunt personalități extroverte…”
Când ne imaginăm un polyglot, ne închipuim pe cineva la un eveniment social care vorbește mai multe limbi străine, cu diverși participanți, în limbile lor materne.


In realitate polygloții nu sunt mai extrovertiți decât un individ obișnuit. Polygloții iubesc arta vorbirii în limba pe care o învață, și caută oportunități de a interacționa cu vorbitori nativi datorită acestui motiv.
Nu lăsa acest lucru să te împiedice în a învăța o limbă străină, și alți vorbitori de limbi străine au fost în același stadiu în care te afli tu acum.


Mitul nr. 3: “Sunt prea batrân să mai învăț o limbă străină…”
Probabil că ai mai auzit asta.
Sigur, creierul nostru se dezvoltă mai rapid când suntem copii, dar asta nu înseamnă totul.


Vârsta este doar unul dintre factorii care influențează viteza de învățare a unei limbi străine, alături de emoții, moștenire genetică, și altele.
Totodată este important și ce limbi cunoști deja. De exempu, dacă esti vorbitor de limba franceză, învățarea limbii spaniole va fi mult mai simplă decât limba chineză.


Mitul nr. 4: “Toată lumea vorbește limba engleză…”
Da este adevarat. Sunt mulți oameni care vorbesc limba engleză. Aproximativ un sfert din populația lumii. Dar cum ramâne cu restul de 5,4 miliarde de oameni?


Daca vrei să fi un profesionist de succes în secolul XXI, merită să inveți o limba străină, pentru ca nu știi când îți va fi de folos.
Mitul nr. 5: “Nu am destul timp…”


Cu toții avem la dispoziție 24 de ore într-o zi. Aceasta este frumusețea timpului, în fața lui suntem cu toții egali.
Diferența între oamenii de succes și restul este că aceștia știu să prioritizeze ce este important în programul lor.

Dacă învățarea unei limbi este pe listă, cu totii ar trebui să ne facem timp pentru a învăța ceva nou. În zilele noastre există soluții care îți permit să înveți o limba străină de acasă, în timpul tău liber.

Ceea ce înseamnă că găsirea unei soluții nu este problema, ci motivarea internă de a găsi timp pentru a face ce ți-ai propus.
Cu ce alte mituri te-ai mai întâlnit?