6 hobby-uri care te ajută să reduci stresul

image

Stresul este ceva de care suferim cu toții la un moment dat. Oamenii de știință spun că puțin stres este bun, dar prea mult stres poate cauza probleme grave de sănătate. 

Modalitatea cea mai ușoară de a reduce stresul este să îți îndrepți atenția către alte lucruri din viața ta. Vorbește cu un specialist și invariabil îți va spune “fă ceea ce îți place pentru a reduce stresul”. Stresul este reacția la schimbările din viața noastră.

Are legătură și cu analizarea obsesivă, cea mai bună soluție este să facem sau să ne gândim la lucruri care ne fac plăcere. Dacă petrecem o vreme concentrați asupra a ceva ce nu ne stresează, nivelul stresului scade. Pentru a te ajuta să trăiești o viață cu mai puțin stres, mai jos ai 6 hobby-uri care te vor ajută să devii mai fericit și mai relaxat.

1. Fotografie

Mulți oameni cred că fotografia este un hobby foarte sump care include aparate scumpe, lentile și călătorii în locuri exotice. Toate acestea pot fi cerințele unei fotografii profesionale, dar ca hobby poți să treci peste lucrurile scumpe.Folosește-ți telefonul, fotografiază orice, prieteni, prânzul, cerul. Este important să te pierzi în moment, să privești lucrurile dintr-o perspectiva diferită.

2. Grădinărit

Dacă îți plac florile și verdețurile, acest hobby este cel potrivit pentru tine. Grădinăritul necesita niște informații despre tipul potrivit de plante pentru regiune ta și cum să îngrjești aceste plante. Din fericire, cele mai multe informații le găsești online. Gradinăritul te ajută să fi aproape de natură, aer curat, și totodată te poți bucura de fructele muncii tale (la propriu).

3. Coloratul Conform mai multor studii, coloratul este una dintre cele mai bune modalităti de a combate stresul. Totuși, unii experți susțin că efectele sale sunt temporare. Cu toate astea este la îndemână, și te ține concentrat, mai ales cand ai la îndemână cărți special create pentru a reduce stresul. Este important să ai mintea ocupată. Pe lângă colorat poți să te apuci și de pictat.

4. Gătitul

Cui nu-i place mâncarea. Dacă aroma mâncării proaspete te atrage, este momentul să-ți pui șortul de bucătar. Alege personal legumele, gătește folosind rețete personale sau găsite online, fotografiază-ti operele de artă și spune adio stresului.

5. Yoga

Yoga este dovedită în a reduce stresul. Te îndepărtează de problemele de fiecare zi. Este dificil să devii expert în yoga, și unele asane pot dura ani până a le perfecționa; este totuși un mod foarte bun de a reduce stresul. Poți începe cu exerciții simple găsite online (https://www.calm.com/).

Totuși este mult mai bine să te inregistrezi intr-o clasă de yoga. 6. Scrisul și cititul Alege o carte și începe să citești. Este un hobby care te poate ține ocupat ore întregi și îți aduce multe beneficii.

Dacă te simți creativ după ce termini o carte poți încerca să scrii propria-ți nuvelă. Poți totodată să practici un sport care îți place, socializezi și îți faci noi prieteni. Important este să faci ce îți place, pentru a reduce stresul. 

 Care dintre metode ți se potrivește?

Vrei să ne conectăm? Click...

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

De interes

Servicii traducere