Top 5 Atracții Turistice ale Scoției

  1. Castelul Edinburgh

Castelul Edinburgh este un exemplu excelent pentru arhitectura, ideologia, strategia politică și importanța militară a Scoției. Pe culmea înaltă a unui vulcan inactiv, se poate întâlni această construcție măreață, ce poate fi văzută dinspre orice direcție, de la mile distanță. Intimidându-i pe toți cei care îi amenințau, scoțienii s-au folosit de Castelul Edinburgh în toate războaiele majore pentru a-și consolida strategia militară. Puternic simbol al perseverenței și al luptei pentru independență, Castelul Edinburgh este una dintre cele mai spectaculoase atracții turistice ale Scoției.

2. Loch Ness

Unul dintre cele mai faimoase lacuri din lume, Loch Ness, este al doilea din Scoția ca suprafață, dupa Lacul Lomond (și datorită adâncimii sale, este cel mai mare ca volum). Cu o lățime medie de 1,6 km, acest lac deține legenda unui dezgustător monstru marin. Se spune că, cea mai faimoasă creatură mitică a timpurilor moderne, Nessie, locuiește în acest lac. Înconjurată de o aură de mister, intriganta zonă a lacului Ness, nu trebuie ratată. Poate aveți norocul chiar de a-l zări pe Nessie!

  1. Ben Nevis

Situat chiar în inima zonei muntoase a Scoției, Ben Nevis este cel mai înalt vârf muntos al Insulei Marii Britanii și al întreg Regatului Unit. Oferind priveliști absolut minunate și purtând aerul războaielor istorice, Ben Nevis atrage vizitatori, excursioniști și alpiniști de pretutindeni, pentru a se bucura de pacea și liniștea naturii înconjurătoare. Partea de sud-vest a muntelui este ușor accesibilă tuturor turiștilor prin intermediul unei poteci (numită Ben Path, the Mountain Path, sau Tourist Route)  ce străbate în zig-zag întreaga zonă, în timp ce latura stâncoasă din nord-vest este destinată numai drumeților experimentați.

  1. Castelul Stirling

Castelul Stirling este unul dintre cele mai spectaculoase castele din întreaga Scoție. Este poziționat pe vârful masei de rocă verticală ce formează Dealul Castelului, chiar de-a lungul stâncilor abrupte dimprejur. Vizitând acest castel, veți avea ocazia de a experimenta arta, cultura și statutul Scoției din secolul al XVI-lea. În mod cert, iubitorii de istorie nu vor dori să rateze această populară atracție turistică.

  1. Eilean Donan

Eilean Donan este o insulă restrânsă din Loch Duich, aflată în vestul zonei muntoase a Scoției. Fiind legată de teritoriul continental prin intermediul unui pod, insula este dominată de un pitoresc castel medieval. Construcția inițială a castelului a avut loc la începutul secolului al XIII-lea, reprezentând o fortăreață de apărare împotriva Vikingilor. Astăzi, castelul este unul dintre cele mai fotografiate monumente ale Scoției și o populară destinație pentru nunți și locații de film. În această zonă au fost realizate filme precum „Highlander” sau „The World Is Not Enough”.

Vrei să ne conectăm? Click...

De interes

Servicii traducere