Folosind un cuțit ascuțit, se înțeapă vinetele în câteva locuri și apoi se așează pe flacăra de la aragaz.
Se gătesc timp de 20 de minute la foc mediu, întorcându-se din când în când de pe o parte pe alta cu ajutorul unui clește metalic.
O altă opțiune ar fi să puneți vinetele înțepate într-o tavă de cuptor acoperită cu folie de aluminiu pe care să o dați la cuptor, întorcând-o o dată la 20 de minute, timp de 1 oră. Se scot apoi vinetele din tavă și se dau prin strecurătoare. Se crestează ușor și se lasă să se scurgă de zeamă, după care se curăță de pieliță. Ar trebui să mai rămână în jur de 370 de grame de vinete.
Pentru sosul tahini se amestecă ingredintele. S-ar putea să fie nevoie și de puțină apă.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie de dimensiune medie la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa, usturoiul, chili, scorțișoara și chimionul și se gătesc sote timp de 6 minute, până ce devin moi și prind un pic de culoare. Se adaugă pasta de roșii, carnea de vită, sarea și niște piper negru. Se dă focul mai mare și se amestecă ingredientele lăsându-se pe foc încă 5-6 minute. Se adaugă roșia, lămâia conservată și vinetele și se mai lasă pe foc 5 minute. Dacă se îngroașă prea tare sosul se adaugă până la 90 ml de apă. Se fac patru crovuri micuțe în sos și se sparge câte un ou în fiecare. Se mai lasă compoziția pe foc mic încă 10 minute, până când albușul e gătit dar gălbenușul e încă moale.
Ingrediente:
– 4 vinete (1.1 kilograme)
– 3 lingurițe de ulei de măsline, încă puțin pentru stropit
– 1 ceapă tocată mărunt (200 grame)
– 6 căței de usturoi zdrobiţi (20 grame)
– ½ linguriță chili
– ½ linguriță scorțișoară
– ½ linguriță de chimion măcinat
– 2 lingurițe pastă de roșii
– 300 grame carne de vită tocată
– 1 linguriță sare
– 1 linguriță piper negru
– 2 roșii tocate (100 grame)
– 2 lingurițe lămâie conservată tocată mărunt
– 90 mililitri apă
– 4 ouă
– ¾ linguriță sumac
– 3 lingurițe pătrunjel tocat
Ingrediente pentru sosul tahini:
– 40 grame pastă de tahini
– 1½ lingurițe suc de lămâie
– 1 cățel de usturoi zdrobit
– ¼ linguriță sare
– 3 lingurițe apă
Porții: 4
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gătire: 50 minute
Dificultate: mică
Et voilà! Bon appétit!]]>

La Bella Figura: Arta Primei Impresii în Italia
Italia este o țară unde imaginea contează enorm, nu doar în modă, ci și în afaceri. Conceptul de “La Bella Figura” înseamnă mai mult decât