Pate din ficat de rață cu lichior de nuci verzi

Reteta Această rețetă este o variație a unei rețete pe care chef Phil obişnuia să o servească la After the Tears. Făcea rapid un sote de ficat, apoi îi scotea din tigaie, turna puţin lichior de nuci verzi, apoi amesteca unt rece pentru a prepara un sos bogat cu gust de nuci pentru salată cu ficat de pui. Această versiune include smântână, care transformă întreaga compoziție într-un pate dens cu gust de nuci. Ficatul de pui sau de alte păsări de curte, merge folosit în locul celui de rață. Dacă nu găsiți Orzechowa, italienii prepară un lichior de nuci verzi, pe care îl numesc Nocino. Conţine mai puţine grade decât Orzechowa, dar aroma este foarte asemănătoare. Timp de preparare: 2 ore 10 minute Nivel de dificultate: Mediu Ingrediente: – 500 g ficat de pui sau raţă – 2 linguri de unt – 2 cepe franţuzeşti – 1 vârf de măghiran uscat – 1 tulpină cimbru – 60 ml (1/4 cană) lichior de nuci verzi (Orzechowa) – 1 linguriţă oţet de vin roşu – 125 ml (1/2 cană) smântână – 200 g unt clarificat sau ghee Observaţiile bucătarului Temperatura cuptorului este cea standard; dacă se folosește curent de convecție, reduceți temperatura cu 20 de grade Celsius. Toate ierburile folosite sunt proaspete (în cazul în care nu se specifică altfel), iar cănile nu se umplu cu vârf. Mod de preparare: Topiți untul într-o tigaie încinsă până scade spuma, apoi adăugați ceapa și prăjiți-o pentru 30 de secunde, sau până când începe să se înmoaie. Adăugați ficatul, maghiranul și cimbrul și condimentați cu sare și piper. Continuați să prăjiți până ce ficatul prinde culoare și se face roz în mijloc , aproximativ 90 de secunde. Adăugați Orzechowa în tigaie și întoarceţi ficatul pe ambele părţi de câteva ori, apoi puneți totul într-un bol și păstrati la rece. Scoateți cimbrul și adăugați oțetul. Când ficatul s-a răcit, folosiți robotul de bucătărie pentru a face un piure. Încet, adăugați smântâna și amestecați până obțineți un amestec omogen. Asezonați. Transferați conținutul în 4 recipiente de 125 ml (1/2 cană). Topiți untul clarificat, lăsați-l să se racească, apoi turnați deasupra fiecărui pateu și lăsați-le la răcit pentru cel puțin 2 ore, sau până se aranjează untul. Serviți cu murături, pâine prăjită cu unt și un shot de Orzechowa. Păstrați la frigider până la 5 zile. Bon Appétit!]]>

Vrei să ne conectăm? Click...

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

De interes

Servicii traducere