Nunţile indiene

Nuntile indiene Indiferent dacă mirii aparţin de religia Hindusă, Jain, Sikh sau Musulmană, nunţile indiene tind să fie festivităţi vibrante, şi vesele.Nuntile indiene Indiferent dacă mirii aparţin de religia Hindusă, Jain, Sikh sau Musulmană, nunţile indiene tind să fie festivităţi vibrante, şi vesele. Multe dintre obiceiurile de nuntă sunt la fel în toate religiile şi tind să reflecte  credinţele regiunii, clasei sociale şi familiilor implicate. Aceste festivităţi se axează în principal pe îmbinarea celor două familii şi mai puţin pe miri. Nunţile indiene pot dura zile întregi şi sunt adânc înrădăcinate în cultură şi tradiţie. Ritualurile dinainte de nuntă Multe nunţi indiene sunt „aranjate” (dinainte stabilite), cu toate că se poate întâmpla să fie şi din dragoste. Odată ce părinţii s-au înţeles ca ai lor copii să formeze un cuplu, logodna este sărbătorită printr-o ceremonie de logodnă sau misri în limba indiană Cuplul face schimb de inele şi ghirlande de flori şi astfel sunt declaraţi promişi unul celuilalt. Mireasa va avea apoi parte de o ceremonie de pregătire, în compania prietenilor şi membrilor familiei. Aceasta este pictată cu Mehndi (în traducere din limba indiană vopsea henna) pe mâini şi picioare, iar culoarea Mehndi simbolizează iubirea noului cuplu. În ziua nunţii cuplul este separat, iar cei doi sunt daţi cu pudră de turmenic în casele părinteşti ca parte a procesului sacru de înfrumuseţare. Vestimentaţie Miresele poartă de obicei sariuri de culoare roşie, dar şi albul poate fi o opţiune. Mirele poartă o cămaşă lungă şi şalvari. În funcţie de religie, mirele poate de asemenea purta şi turban. Cuplul, precum şi invitaţii, poartă în mod tradiţional şlapi sau mocasini. Încălţămintea nu este permisă în mandap (în traducere liberă din limba indiană foişor), iar toată lumea trebuie să se descalţe înainte de a intra. Ceremonia Ceremonia de nuntă are loc afară, într-un cort sau foişor decorat cu flori. Cei patru stâlpi ai foişorului poartă semnificaţia celor patru părinţi care au ajutat la formarea noului cuplu. După ce mireasa a fost condusă către foişor preotul recită versurile şi se face schimbul de jurăminte. Însurăţeii îşi pot de asemenea oferi dulciuri unul celuilalt şi pot pot face schimb de ghirlande de flori proaspete. Ceremonia de primire Din moment ce Recepţia este de obicei organizată de familia mirelui, majoritatea invitaţilor fac parte din prietenii şi familia acestuia. Membrii apropiaţi din partea miresei pot participa, însă ceremonia de primire are în mod tradiţional scopul de a da ocazia miresei să se obişnuiască cu noua ei familie. Ceremonia este acompaniată de bucate alese, musică şi dans. Gastronomie Preparatele servite la nunţile indiene pot varia de la o regiune la alta. La capitolul culinar petrecerile de recepţie în India sunt întotdeauna generoase şi au întotdeuna mai multe feluri de mâncare. Rice and roti (în traducere liberă din limba engleză o specialitate de pâine din orez) este nelipsită de pe mese. Multe dintre felurile populare de mâncare includ Mishti Doi sau Mitha Dahi, un dahi (în traducere din limba indiană iaurt) dulce, fermentat sau lapte bătut, dulce. Un alt fel de mâncare arhiprezent la astfel de ocazii este Macher Kaalia, un preparat din peşte şi Dal Makhani, un preparat din linte fiartă. În funcţie de preferinţele familiilor, poate fi servit şi alcool. Multe dintre obiceiurile de nuntă sunt la fel în toate religiile şi tind să reflecte  credinţele regiunii, clasei sociale şi familiilor implicate. Aceste festivităţi se axează în principal pe îmbinarea celor două familii şi mai puţin pe miri. Nunţile indiene pot dura zile întregi şi sunt adânc înrădăcinate în cultură şi tradiţie. Ritualurile dinainte de nuntă Multe nunţi indiene sunt „aranjate” (dinainte stabilite), cu toate că se poate întâmpla să fie şi din dragoste. Odată ce părinţii s-au înţeles ca ai lor copii să formeze un cuplu, logodna este sărbătorită printr-o ceremonie de logodnă sau misri în limba indiană Cuplul face schimb de inele şi ghirlande de flori şi astfel sunt declaraţi promişi unul celuilalt. Mireasa va avea apoi parte de o ceremonie de pregătire, în compania prietenilor şi membrilor familiei. Aceasta este pictată cu Mehndi (în traducere din limba indiană vopsea henna) pe mâini şi picioare, iar culoarea Mehndi simbolizează iubirea noului cuplu. În ziua nunţii cuplul este separat, iar cei doi sunt daţi cu pudră de turmenic în casele părinteşti ca parte a procesului sacru de înfrumuseţare. Vestimentaţie Miresele poartă de obicei sariuri de culoare roşie, dar şi albul poate fi o opţiune. Mirele poartă o cămaşă lungă şi şalvari. În funcţie de religie, mirele poate de asemenea purta şi turban. Cuplul, precum şi invitaţii, poartă în mod tradiţional şlapi sau mocasini. Încălţămintea nu este permisă în mandap (în traducere liberă din limba indiană foişor), iar toată lumea trebuie să se descalţe înainte de a intra. Ceremonia Ceremonia de nuntă are loc afară, într-un cort sau foişor decorat cu flori. Cei patru stâlpi ai foişorului poartă semnificaţia celor patru părinţi care au ajutat la formarea noului cuplu. După ce mireasa a fost condusă către foişor preotul recită versurile şi se face schimbul de jurăminte. Însurăţeii îşi pot de asemenea oferi dulciuri unul celuilalt şi pot pot face schimb de ghirlande de flori proaspete. Ceremonia de primire Din moment ce Recepţia este de obicei organizată de familia mirelui, majoritatea invitaţilor fac parte din prietenii şi familia acestuia. Membrii apropiaţi din partea miresei pot participa, însă ceremonia de primire are în mod tradiţional scopul de a da ocazia miresei să se obişnuiască cu noua ei familie. Ceremonia este acompaniată de bucate alese, musică şi dans. Gastronomie Preparatele servite la nunţile indiene pot varia de la o regiune la alta. La capitolul culinar petrecerile de recepţie în India sunt întotdeauna generoase şi au întotdeuna mai multe feluri de mâncare. Rice and roti (în traducere liberă din limba engleză o specialitate de pâine din orez) este nelipsită de pe mese. Multe dintre felurile populare de mâncare includ Mishti Doi sau Mitha Dahi, un dahi (în traducere din limba indiană iaurt) dulce, fermentat sau lapte bătut, dulce. Un alt fel de mâncare arhiprezent la astfel de ocazii este Macher Kaalia, un preparat din peşte şi Dal Makhani, un preparat din linte fiartă. În funcţie de preferinţele familiilor, poate fi servit şi alcool.]]>

Vrei să ne conectăm? Click...

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

De interes

Servicii traducere