Learn how to cook Rugelach: the exquisite, delicious Jewish cookiesÎnvaţă cum să prepari Rugelach: delicioasele cornuleţe evreieşti

These sweet, stuffed cookies are laid on Jews’ tables twice a year: once on the occasion of Hanukkah (commemoration of the Maccabees’ victory) and then on the occasion of Tu Bishvat  (The New Year for Trees).  It’s worth the effort! The only flaw when it comes to these cookies is the fact that they are eaten before the next portion is ready. Aceste cornuleţe dulci, umplute, ajung de două ori pe an pe masa celor de religie evreiască: prima oară de Hanuka (comemorarea victoriei macabeilor), mai apoi de Tu Bishvat (Anul Nou al pomilor). Merită investiţia de timp! Singurul defect al acestei prăjituri este că se termină inainte ca urmatoarea porţie să fie gata. Preparation time: 100 minutes Ingredients (for 24 cookies) Dough for 24 cookies: 120 g creamy cheese 120 g butter 48 g crystal sugar 170 g flour A pinch of salt Nut stuffing for 24 cookies: 50 g brown sugar 35 g crystal sugar 90 g grind cinnamon 50 g raisin 100 g minced nuts aprox. 250 g apricot jam For buttering: 1 egg milk Preparation time: 1. The oven is set to 180° C and a stove is covered in paper for baking. You should put the butter and creamy cheese in the freezer for 10 minutes in order to facilitate the usage of these ingredients. 2. Use the blender to blend the creamy cheese, the butter and the sugar until you get a foamy mixture. Of course, if you don’t have a blender at hand, you may use a wooden spoon. 3. We add flour, salt and we start kneading the dough. We wrap it up and put the dough in the refrigerator for one hour. 4. We prepare the stuffing. We blend the two types of sugar, the cinnamon, the raisins and the minced hazelnuts. 5. The dough is removed from the refrigerator and it is divided in two halves- one is put back in the refrigerator. From the other half, we roll a round-shape sheet of pastry dough with 25-28 cm diameter.  Due to the creamy cheese, the pastry dough crumbles more easily, therefore keeping it in a cool place is utmost important. While rolling the sheet, the flour must be poured in, if necessary. 6. We cover the dough in apricot jam, then we pour the hazelnuts stuffing. Then we cut the dough in 12 slices. “The circle” is divided into halves at first, then in quarters, and then the quarters are cut in 3 slices each. 7. We roll the slices we got in the shape of a little croissant, starting from the wider part; then we place the cookies into the tray. (You should not worry if you can see the stuffing getting out of the cookies while they bake, the sugar will caramelize.) 8. Then we mix the egg with two spoons of milk and we spread them on the cookies. Afterwards, you can pour a mixture of sugar and cinnamon on the cookies. 9. Then, we bake the cookies for approximately 20 minutes, at a temperature of 180 °C. Then we leave them in the tray, so that they may cool off, since when they are still hot, they are too crumbly.

Timp de preparare: 100 minute Ingrediente (pentru 24 bucăţi) Aluat – pentru 24 cornuleţe: 120 g brânză cremoasă 120 g unt 48 g zahăr cristal 170 g făină dram de sare Umplutură cu nuci – pentru 24 cornuleţe: 50 g zahăr brun 35 g zahăr cristal 90 g scorţişoară măcinată 50 g stafide 100 g nuci mărunţite aprox. 250 g gem de caise Pentru uns: 1 ou lapte Mod de preparare : 1. Se reglează cuptorul la 180 C şi se pregăteşte o plită acoperita cu hârtie pentru copt. Puneţi în congelator pentru 10 minute untul şi brânza cremoasă pentru a lucra mai uşor cu aceste ingrediente. 2. Cu ajutorul mixerului amestecaţi brânza cremoasă, untul şi zahărul, până obţineţi o compoziţie spumoasă. Desigur, dacă nu este mixer la îndemână, puteţi folosi şi o lingură de lemn. 3. Adăugăm făina, sarea şi frământăm. Acoperim cu o folie şi punem compoziţia în frigider pentru 1 oră. 4. Pregătim umplutura. Amestecăm cele două feluri de zahăr, scorţişoara, stafidele şi nucile mşrunţite. 5. Aluatul scos din frigider se împarte în două, o jumătate se pune înapoi în frigider. Din cealaltă jumătate, întindem o foaie rotundă cu diametrul de 25-28 cm. Datorită brânzei cremoase, aluatul se rupe mai uşor, de aceea este importantă păstrarea la un loc rece. În timp ce se întinde, se presară subţire făina, daca este cazul. 6. Ungem aluatul cu gem de caise, apoi presărăm umplutura cu nucă. Aluatul se taie în 12 felii. „Cercul” se împarte întâi în două, apoi în patru, iar sferturile le tăiem în câte 3 felii. 7. Feliile obţinute se rulează în formă de cornuleţe, începând din partea mai lată, apoi cornuleţele se aşază în tavă. (Nu e problemă dacă umplutura se vede din cornuleţe, în timpul coacerii, zahărul se va carameliza puţin.) 8. Oul se amestecă cu 2 linguri de lapte, apoi se ung cornuleţele. Cornuleţele pot fi presărate apoi şi cu amestec de zahăr si scorţişoară. 9. Cornuleţele se pun la copt pentru aprox. 20 minute, la o temperatură de 180 C. Se lasă la răcit în tavă, deoarece când sunt calde, sunt încă prea moi şi se pot rupe uşor.]]>

Vrei să ne conectăm? Click...

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

De interes

Servicii traducere