Învățarea, in fiecare zi, a câtorva cuvinte noi ne face mai inteligenți

image

Învățarea unei limbi noi este un binecunoscut mod de a-ți îmbunătăți abilitățile cognitive, dar ce părere ai despre îmbunătățirea vocabularului în limba nativă?

Mulți dintre noi au uitat de obiceiul de a învăța cuvinte noi, obicei de multe ori sinonim cu anii de școală.

Ca adult nu mai cautăm activ cuvinte noi pentru a ne lărgi vocabularul.

Totuși, dezvoltând acest obicei de a învăța cuvinte noi poate fi folositor (și agreabil) în multe domenii din viața noastră.

Cum poți deveni mai inteligent învățând cuvinte noi?

Un studiu recent a evaluat impactul pe care învățarea unui nou vocabular îl are asupra diferitelor zone ale creierului.

Legătura dintre vocabular, inteligență și abilitățile din viața de zi cu zi a fost demonstrată ca existând încă de la o vârstă foarte fragedă și până la maturitate.

Ne mărește capacitatea de a memora, abilitatea de a comunica mai eficient cu lumea din jurul nostru, oferindu-ne subtil perspective noi de comunicare.

Învățarea unor cuvinte noi ne forțează creierul să găsesca noi modalități de a reține informații. Fiecare cuvânt nou este stocat în memoria noastră pe termen lung.

Poate părea contraproductiv, dar în realitate ne permite să asociem mai multe informații cu fiecare cuvânt, creierul nostru nu trebuie să mai facă eforturi, să caute informații pentru a ne putea exprima mai bine.

Conceptul îmbunătățirii vocabularului poate fi aplicat într-o multitudine de domenii.

De fapt, un vocabular bogat este o puternică strategie de adaptare care ne îmbunătățește abilitațile cognitive și inteligența în general.

Modalități de a face învățarea cuvintelor noi o obișnuință.

1. În fiecare zi ne lovim de cuvinte noi atunci când citim, ne uităm la televizor sau vorbim unii cu alții.

Este surprinzător cât de des trecem cu vederea cuvintele noi pe care nu le înțelegem sau facem presupuneri greșite despre ce înseamnă. Sunt multe cuvinte pe care presupunem că le cunoaștem până ni se cere o definiție a acestora.

Făcând un efort în a căuta semnificația cuvintelor asupra cărora suntem nesiguri, ne va crește încrederea în propria persoană data viitoare când vom folosi aceste cuvinte.

2. Citește mai mult.

Cititul este o modalitate grozavă de a-ți îmbunătăți vocabularul. Asigură-te că citești ceva interesant, cu intenția de a observa cuvinte noi pe care nu le înțelegi și pe care le vei căuta în dicționar.

Citind regulat vei fi expus la multe cuvinte noi.

3. Folosește dicționarul.

Este un sfat evident, dar în mod surprinzător puțini sunt cei care folosesc un dicționar. Alege aleatoriu un cuvânt în fiecare zi, învață-l, scrie-l și găsește modalități de a-l folosi în conversație.

A face o obișnuință din a învăța cuvinte noi și de a le folosi, îți va crește capacitatea creierului și îți va lărgi orizonturile și felul cum privești lumea din jurul tău.