Gazpacho Andaluz

Un gazpacho bun nu are nevoie de legume sofisticate sau de alte mirodenii. Este pur şi simplu o “supă salată”. În mod normal suntem obişnuiţi cu legumele de mai sus în formula “tăiate bucăţi şi amestecate într-un bol mare”.Poate multă lume este contrariata la auzul sau gustul unei supe reci, nepreparata temic. Pentru spanioli, însă, vorbim despre o reţetă clasică, cu iz intens de vară. Toate aceste arome ale legumelor proaspete, coapte cu adevărat vara, nu se pot regăsi în niciun alt anotimp. Pâinea uscată şi înmuiată apoi în apă rece, este un alt ingredient esenţial. Dacă încercaţi fără, veţi obţine un fel de salsa mai subţire. Pâinea, pe de o parte, îi conferă o anumită consistenţă, iar pe partea cealaltă o transformă într-un fel de cremă. Şi acum, înapoi la capitolul roşii. Mi-am pus la început problema dacă să le decojesc sau nu, şi chiar să renunţ şi la seminţe. La coajă am renunţat înainte să le toc grosier, dar la seminţe nu. Dacă nu vreţi să pierdeţi timpul cu decojitul, puteţi, la final, după ce aţi mixat toate ingredientele, să daţi supa printr-o sită, asta dacă mai rămân resturi de coajă. Ingrediente: – aprox. 2 kg roşii bine coapte – 3 castraveţi (170 g) – 2 ardei galbeni (135 g) – 1 ceapă albă (35 g) – 1 căţel de usturoi – 5 linguri ulei de masline – 2 linguri otet de vin rosu – 3-4 felii paine uscata,inmuiata in apa rece – 2 lingurite sare Am spus la inceput ca toata frumusetea acestei supe este tocmai simplitatea, de aceea nu am avut de gand sa va propun alte ingrediente adiţionale moderne cum ar fi maslinele sau semintele de chimen (care fie vorba intre noi, se potrivesc foarte bine cu rosiile, dar in acest caz, nu). Preparare (dupa reteta Pincipesei Margareta din Cartea Regala de Bucate): – Tăiaţi grosier ceapa, ardeii, castraveţii şi roşiile (decojite/nedecojite). – Amestecati-le intr-un bol mare. – Inmuiati bine feliile de paine in apa rece si apoi rupeti-le peste legume. – Adaugati otetul, sarea si uleiul de masline si lasati totul la rece pentru cel putin 2 ore. – Pasati totul intr-un blender si mai adaugati sare, ulei de masline sau otet, daca mai este nevoie. – Lasati la rece pana la momentul servirii.Puteti orna fiecare portie de supa cu felii de ardei, castravete, sau ou fiert. Poftă bună!]]>

Vrei să ne conectăm? Click...

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin

De interes

Servicii traducere