Feijoada. Fasole la ceaun tradiţională Braziliană

Feijoada Am ajuns, dar deocamdată doar virtual, cu ceaunul pe meleaguri Braziliene. Mâncarea tradiţională “Feijoada”, cu diferite sortimente de carne. După cum admit chiar brazilienii, fiecare om face feijoada în stilul lui, şi a lui e cea mai bună şi mai autentică. Milioane şi milioane de reţete… Normal, e o fasole scăzută la ceaun. Dar fasolea este neagră, ceea ce face şi sosul închis la culoare. “Vedetele” acestui fel de mâncare constau într-o întreagă variaţie de cărnuri precum cârnaţi, coaste, vită, iar la capitolul legume nu se pun decât ceapă sau usturoi. Pentru ca această reţetă să îşi păstreze stilul original, incomparabil, este de preferat să folosiţi doar fasolea neagră, datorită aromei şi culorii unice. Ciolanul se fierbe complet, apoi se taie în bucăţi şi se adaugă în ceaun. Dacă nu doriţi să îl prefierbeţi, atunci tăiaţi-l bucăţi şi adăugaţi-l la ceaun de la început. Mai întâi încingeţi uleiul în ceaun şi căliţi carnea de vită. Scoateţi carnea de vită, şi apoi repetaţi procesul cu baconul tăiat bucăţi. Adăugaţi ceapa, usturoiul, coastele, ciolanul şi carnea de vită înapoi în ceaun. Condimentele se pun la final (sare după gust)! Puneţi fasolea la fiert şi adăugaţi apă cât să o acoperesau folosiţi apa în care aţi fiert ciolanul. Când fasolea este aproape fiartă adăugaţi în ceaun şi cârnaţii. În timp ce fasolea fierbe (la foc mediu), mai adaugaţi o cantitate potrivită de apă, mai lasaţi puţin la fiert, după care îndepărtaţi ceaunul de pe foc. La final presăraţi pe deasupra pătrunjel proaspăt şi coriandru tocat. Bon appétit!]]>