Camera de fotografiat nu mai este doar pentru fotografii 📸

Cum să utilizezi funcția Live Text pentru iOS 15

Dacă Galeria foto a iPhone-ul tău este plină de fotografii nefocalizate ale cărților de vizită, ale rețetelor și ale notițelor scrise de mână, atunci funcția Live Text iOS 15 este pentru tine.

Folosind aplicația pentru cameră, funcția captează textul (inclusiv scrisul de mână) din fotografii, permițându-ți să îl copiezi și să-l inserezi în aplicații precum iMessage, Note și multe altele. De asemenea, poate să traducă într-o varietate de limbi prin simpla evidențiere a unui cuvânt.

1. Asigură-te că „Live Text” este activat

Funcția este activată în mod implicit cu iOS 15, dar în caz contrar, accesează Setări> Cameră> Live Text.

2. Deschide-ți camera

Live Text folosește aplicația „Cameră”, așa că va trebui să o deschizi mai întâi.

3. Îndreaptă camera spre text

Alege textul pe care dorești să îl evidențiezi și îndreptă camera iPhone-ului către text.

4. Apăsă pe iconița „Live Text”

Vei ști că Live Text-ul este activ în momentul în care vei observa un contur galben și pictograma Live Text apare în colțul din dreapta jos. Atinge pictograma pentru a captura textul și apoi selectează ce dorești să evidențiezi în mod specific.

5. Alege ce dorești să faci

Din acest moment, poți decide dacă vrei să „Copiezi”, „Selectezi tot”, „Cauți”. Dacă dorești să evidențiezi tot textul, atunci alege opțiunea „Selectați tot”, iar apoi „Copiați” și „Lipiți”

Folosirea „Live Text” cu iMessage

De asemenea, poți utiliza „Live Text” și în iMessage. Primul pas este să apeși pe caseta de text, pe urmă să apeși pe „Text din Cameră”, iar textul se va completa automat. Odată ce se captează textul, apasă pe „Inserați”, iar aplicația „Cameră” va dispărea din fereastra iMessage.

Se poate folosi și în cazul notițelor scrise de mână

În loc să faci o fotografie a notițelor scrise de mână, poți utiliza „Live Text” pentru a le digitaliza. În acest fel, poți copia și lipi o rețetă sau notițele luate în clasă în aplicația Note.

De asemenea, traduce și inițiază apeluri

„Live Text” poate traduce următoarele limbi:

  • Engleză
  • Chineză
  • Franceză
  • Italiană
  • Germană
  • Portugheză
  • Spaniolă

Pur și simplu îndreptă aplicația „Cameră” către cuvântul sau expresia specifică și atinge „Căutați” pentru a vedea traducerea.

Funcția este potrivită și pentru numere de telefon.

Atunci când „Live text” recunoaște un număr de telefon, vei observa că se va activa opțiunea de „Apelează”. Când apeși pe aceasta, va începe imediat să apeleze.

Evidențiază text pe imaginile din Galerie

Nu ai nevoie de fiecare data de „Cameră” pentru a folosi „Live text”. De asemenea, poți selecta textul din imaginile pe care le ai în telefon. Pur și simplu caută poza, ține apăsat pe text și vor apărea opțiunile de deasupra.

Vrei să ne conectăm? Click...

De interes

Servicii traducere