5 modalități necunoscute de a folosi Google Translate

Aplicația Google Translate are și alte utilități, în afară de faptul că poate fi o excelentă sursă de amuzament pentru traducători și alți pasionați ai limbilor străine. Iată mai jos câteva dintre acestea.

1. Traducerea textului dintr-o poză

Traducere cu ajutorul aparatului foto: îndreaptă camera telefonului către textul  pe care dorești să îl traduci, pe ecran va apărea versiunea tradusă.

Google Translate poate detecta automat limbile, astfel încât poți îndreptă camera telefonului către un pliant, semn de circulație sau meniu și vei avea traducerea în limba pe care o dorești, chiar dacă nu știi din ce limbă trebuie făcută traducerea.

Scanare: fă o poză, iar aplicația o va scana, va recunoaște orice text pe ea și va face traducerea.

Traducerea unei imagini statice: încarcă orice fotografie de pe dispozitivul tău și după ce este scanată de aplicație, folosește-ți degetul pentru a selecta textul pe care îl dorești tradus.

2. Salvează cuvintele și expresiile preferate

Dacă ai nevoie în mod repetat de traducere pentru anumite cuvinte și fraze, le poți salva pentru un acces rapid. Doar atinge butonul “Stea” de lângă un rezultat al traducerii și acesta va fi adăugat la lista ta salvată. Pentru a vedea intrările salvate, atinge butonul “Salvat” din partea de jos a ecranului.

Cealaltă opțiune, pe care o recomandăm cu căldură, este să înveți cele câteva cuvinte sau fraze.

3. Utilizează aplicația ca dicționar

Setează aplicația să traducă din română în română (sau în orice limbă), iar aplicația va returna definițiile dicționarului în loc de traduceri, făcând din Google Translate un excelent dicționar.

4. Funcția Tap to Translate

Te poți regăsi în situații în care nu știi exact ce să scrii sau cum să scrii.
De exemplu, o întrebare a cuiva care vorbește o altă limbă.
Vocea ar fi o modalitate mult mai ușoară de a utiliza Google Translate.
Poți vorbi pentru a traduce, atingând pictograma “Voice” din aplicație.
Chiar și mai bun este modul de conversație în care ambele părți pot vorbi cu telefonul, astfel încât nu trebuie să schimbi înainte și înapoi între cele două limbi.
Mai întâi, vorbește în limba pe care o cunoaști, iar Google Translate traduce, chiar vorbind pentru tine. Apoi, cealaltă persoană vorbește în limba ei și Google Translate face același lucru pentru tine.

Dacă atingi pictograma din colțul din dreapta sus, aplicația o va anunța pe cealaltă persoană că vrei să vorbești folosind Google Translate.

5. Mod conversație

Utilizarea microfonului te ajuta la traducerea conversațiilor dintre tine și un vorbitor străin.
Intrând în modul de conversație, vei vedea un microfon lângă fiecare limbă, pe care îl poți folosi pe rând, pentru a vorbi și a urmări cum aplicația îți traduce textul și îi traduce și interlocutorului tău în propria sa limbă.
Poți, de asemenea, să alegi opțiunea Auto microphone din mijloc, pentru a permite aplicației Google Translate să interpreteze două limbi simultan.