Top 5 „ Working Definitions ” ale MIT Management School din 2021

Rezumatul anual al celor mai populari termeni, ne arată preocupărilor și intereselor cititorilor.

În urmă cu aproape trei ani, MIT Management School a lansat „Working Definitions”, o serie săptămânală pe Instagram care explorează cuvinte și expresii care definesc ideile emergente de management.

Iată o privire de ansamblu asupra celor mai populari termeni din 2021.

 

 1. „Cringe factor”

Este un aspect al unui efort de marketing care face ca Generația Z să considere campania neautentică.

Brandurile care doresc să construiască legături timpurii cu Generația Z trebuie să aibă grijă să evite pașii greșiți, cum ar fi folosirea unui limbaj învechit sau a unui fenomen viral trecut – lucruri pe care Generația Z le-ar considera „cringe”.

2. „Allen Curve”

Este teoria care arată faptul că, între ingineri, comunicarea și colaborarea scad pe măsură ce distanța dintre ei crește.

În 1977, profesorul MIT, Thomas J. Allen a publicat „Managing the Flow of Technology”, o carte de management care a fost punctul culminant a mai mult de un deceniu de cercetări pe care le-a efectuat în timp ce studia comunicarea dintre ingineri și modul în care proximitatea spațiilor lor de lucru a afectat fluxul de informații dintre ei. Ceea ce a observat a fost că, cu cât inginerii erau mai aproape fizic unul de altul, cu atât erau mai comunicativi și mai productivi.

3. „Data literacy”

Este abilitatea de a citi date, de a lucra cu date, de a analiza date și de a comunica despre date.

Companiile folosesc diferite metode pentru a instrui angajații în alfabetizarea datelor, iată câțiva pași generali: dezvoltarea unei evaluări și definirea obiectivelor, evaluarea nivelurilor actuale de competențe și apoi implementarea unui program.

4. „Circular supply chain”

Se referă la procesarea și distribuția produselor într-un mod în care fluxurile de deșeuri sunt transformate în fluxuri de valoare.

Companiile au început să dea o a doua viață fluxurilor de deșeuri de materiale, ambalaje și produse, permițând articolelor precum sticlele de plastic să devină pantofi, pantofii să devină suprafețe de teren de joacă și deșeurile alimentare să devină electricitate, de exemplu.

5. „Human skills matrix”

Reprezintă cele 24 de abilități nontehnice de care au nevoie angajații pentru a se dezvolta în organizațiile de astăzi.

„Competențele digitale și tehnice sunt esențiale pentru multe locuri de muncă și industrii în curs de dezvoltare, dar își deteriorează valoarea relativ rapid. „Abilitățile umane” sunt mai durabile”, scrie George Westerman, lector principal MIT. Westerman și co-cercetătorii săi au examinat 41 de cadre dintr-o varietate de sectoare. Un grup de experți le-a clasat apoi în 24 de abilități de top, iar Westerman și echipa sa au clasificat acele „competențe umane” într-o matrice care se îndreaptă către 4 direcții.

[1] Cum gândim.

[2] Cum ne gestionăm.

[3] Cum interacționăm.

[4] Cum conducem.

Abilitățile umane „pot completa abilitățile tehnice și chiar automatizarea, pentru a ajuta oamenii să se adapteze și să se dezvolte de-a lungul carierei”,  spune Westerman.

V-ar prinde bine câteva urări de Crăciun? Iată-le pe cele mai uzitate, traduse în mai multe limbi de circulație internațională!🎄

Engleză: Merry Christmas

Franceză: Joyeux Noël

Spaniolă: Feliz Navidad

Arabă:  عيد الميلاد – 3īd lmīlād

Chineză: 圣诞节快乐 – shèng dàn jié kuài lè

Rusă: C рождеством! – S Rozhdehstvom

Portugheză: Feliz Natal

Germană: Fröhliche Weihnachten

Japoneză: メリークリスマス – Merīkurisumasu

Italiană: Buon Natale

Turcă: Mutlu Noeller

Poloneză: Wesołych Świąt

Coreană: 메리 크리스마스 – meli keuliseumaseu

În premieră pentru România:

Renumiții oameni de știință Richard Dawkins și Lawrence Krauss în dialog cu fizicianul Cristian Presură în cadrul conferinței RAU Science Talks

Universitatea Româno-Americană organizează „RAU Science Talks”, eveniment care aduce în premieră în România pe unii dintre cei mai renumiți oameni de știință ai timpurilor noastre. Biologul britanic Richard Dawkins și fizicianul americano-canadian Lawrence Krauss vor fi în dialog cu fizicianul român Cristian Presură pentru a discuta despre cele mai recente progrese ale științei și a răspunde marilor întrebări ale prezentului.

Interpreții Babylon Consult vor asigura interpretarea simultană online pentru “RAU Science Talks”.

Evenimentul va avea loc joi, 9 decembrie 2021, începând cu ora 15.00, pe platforma ZOOM. Pentru rezervarea participării la eveniment puteți accesa acest link.

Sunt așteptați peste 150 de participanți, printre care studenți și elevi de la instituții de învățământ din București și din țară. Inspirat din inițiative internaționale de referință, „RAU Science Talks” își propune să atragă și să crească interesul publicului larg și în special al tinerilor, față de știință.

Richard Dawkins este un biolog recunoscut în comunitatea de specialitate, care pe lângă opera sa ştiinţifică, a scris şi cărţi adresate marelui public. Este un avocat al umanismului împotriva fundamentalismelor de tot felul şi al ştiinţei împotriva pseudoştiinţelor, aflându-se de ani buni în centrul disputei evoluţionism-creaţionism.

Lawrence Krauss este fizician, cosmolog renumit şi fost profesor la Universitatea Statului Arizona, fiind și Președinte al Origins Project Foundation și gazda Podcastului Origins. Elogiat de revista Scientific American, care l-a numit o raritate printre intelectuali datorită valenţelor sale publice, Krauss este autorul a peste trei sute de articole ştiinţifice şi unsprezece cărţi, printre care şi marele succes The Physics of Star Trek. Tot el a analizat, de asemenea, conceptul de civilizație veșnică a lui Dyson și universurile paralele.

Cristian Presură este doctor în fizică și cercetător la Philips Research Eindhoven. A obţinut doctoratul în fizică la Universitatea Groningen, apoi s-a specializat în domeniul senzorilor medicali, inventând şi introducând pe piaţă, împreună cu echipa din care face parte, primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici. A publicat mai multe zeci de lucrări şi brevete de invenţie. Cristian Presură are o activitate intensă de popularizare a ştiinţei în limba română, este membru al asociaţiei Ştiinţă pentru Toţi şi autor al volumului „Fizica povestită”, premiat în anul 2016 de Academia Română.

În funcţie de tipul evenimentului, domeniul vizat şi locul de desfăşurare, echipa Babylon Consult te ajută să comunici eficient dincolo de barierele culturale şi lingvistice, alegând cei mai buni interpreţi cu experienţă în domeniul tratat şi oferind sfaturi pertinente şi suport pe întregul parcurs al evenimentului, de la faza de proiect până la discursul de închidere, indiferent de mediul de desfășurare al evenimentului – online sau offline.