Trucuri care te pot face expert în Excel

image
Nu poți ignora rolul important pe care îl are Excel-ul în activitatea ta zilnică, dacă vrei să te descurci cu o multitudine de informații. Sunt o mulțime de trucuri atât pentru începatori, cât și pentru avansați, care sunt trecute cu vederea, dar care pot fi foarte utile.


1. Un clic pentru a selecta totul
Probabil că știi cum selectezi toată informația folosind scurtătura Ctrl + A, dar foarte puțini știu că poți face același lucru cu un singur clic pe butonul din colț, așa cum apare în poza de mai jos.
1-1
2. Deschide mai multe fișiere cu un singur clic
În loc să deschizi fisierele unul căte unul, atunci când trebuie sa lucrezi cu mai multe fișiere deschise, poți selecta documentele cu care vrei să lucrezi și apoi apasă tasta Enter. Toate fișierele se vor deschide simultan.
1-2
3. Creaza un nou Menu pentru scurtături
În mod normal sunt trei scurtături în meniul de sus: Save, Undo Typing și Repeat Typing.


Dacă vrei să folosești mai multe scurtături, cum ar fi Copy sau Cut, le poți instala conform pașilor de mai jos.
File->Options->Quick Access Toolbar, adaugă Cut și Copy din coloana stângă a părții drepte, slavează.
1-4
4. Cum să navighezi rapid cu Ctrl + tasta cu săgeți
Când dai clic pe Ctrl + orice tastă cu săgeți, ajungi la marginile foii în diferite direcții, în funcție de butonul săgeată ales.
1-21
5. Transpune informații dintr-un rând într-o coloană
Poți folosi această caracteristică dacă vrei să transpui date pentru a avea o afișare mai bună. Folosind caracteristica transpunere din Paste, te va scuti de rescrierea datelor dintr-un rând, într-o coloană.


Iată cum:
Copiază zona pe care vrei să o transpui, mută cursorul către un spatiu gol. Mergi la Home->Paste->Transpose, acestă caracteristică nu se va activa până nu copiezi datele, așa că este important să faci acest lucru mai întâi.
1-12
6. Transformarea celulelor cu text
Câteva formule pentru a transforma textul. UPPER va transforma toate literele în majuscule, LOWER va schimba toate literele în litere mici, PROPER va transforma în literă mare doar prima literă a cuvântului.
1-15