Top 15 aperitive ruseşti

Vă prezentăm o serie de aperitive ruseşti care se pot servi şi cu votcă. Faimoşii castraveţi muraţi. Un “must” pe mesele ruseşti, potrivit pentru orice fel de mâncare. Fiecare rus le cunoaşte încă din născare. În Rusia şunca este cunoscută sub denumirea de “SALO”, iar ruşii o consumă crudă. Cu cât are mai puţină carne şi mai multă grăsime, cu atât este mai gustoasă. Se conservă la frigider, direct în congelator; se taie doar într-o bucată mare, apoi se scoate, se taie în felii subţiri şi se consumă cu pâine şi usturoi. Varza murată, sau varza acră este numărul trei în topul aperitivelor. Aproape la fel de popular ca şi castraveţii muraţi, acest aperitiv este nelipsit de la orice petrecere tradiţională rusească. Copiilor li se spun poveşti conform cărora dacă mănâncă varză vor creşte înalţi şi puternici. Majoritatea ruşilor bea zeama de varză împreună cu apa sărată de la castraveţii muraţi pentru a scăpa de mahmureală. Piftia rusească de carne, sau aspic.Unul dintre preparatele reci din carne favorite din Rusia. Se prepară dintr-o cantitate mare de carne, care este mai întâi fiartă, apoi lăsată la rece, pentru a se închega piftia, apoi se serveşte cu topinguri, sau simplă. Aproape orice rus a mancat des acest fel de mâncare în copilărie, când toată familia se aduna la petrecere pentru a sărbători venirea Noului An, sau alt eveniment. Cartofii – aproape orice familie din Rusia consumă zilnic cartofi, şi la petreceri cartofii sunt un “must” . Salam cu pîine rusească şi unt. Se mai serveşte şi cu brânză sau şuncă. Ruşii consumă foarte des salam la micul dejun. Ciuperci murate. Acestea reprezintă un alt preparat rusesc de casă. Mai întâi sunt culese toamna din pădure de membrii familiei, apoi sunt pregătite pentru a fi murate, după care acele borcane delicioase sunt deschide doar la petreceri deosebite sau la sărbători. Herring marinat şi pâine neagră, servit de obicei cu ceapă. Unii ruşi numesc acest preparat “unul din cele mai gustoase mâncăruri”. De asemenea, în Rusia sunt anumite cântece în care se face referire la acest preparat, cântece precum “Russian vodka, black bread, selyvodka”. Caviar. Da, atunci când spunem caviar, de obicei ne gândim la Rusia. Este adevărat că ruşii sunt înnebuniţi după caviar şi consumă cavier deosebit de des şi la ocazii foarte speciale de asemenea. Acest preparat se serveşte de obicei pe pâine; să mănânci caviar cu linguriţa a fost întodeauna considerat a fi un semn al luxului în Rusia. Şi asta pentru că acest preparat este de obicei foarte scump, şi nu era accesibil în vremurile sovietice. Roşii murate. Acestea împreună cu restul murăturilor, castraveţi muraţi, varză murată sau acră şi ciuperci murate sunt de obicei procesate la mână, în casă de către soţiile de naţionalitate rusă, pentru a fi gata pregătite pentru Anul Nou şi pentru petrecerile aniversare. În anotimpul verii, ruşii consideră că a merge la grătar este un “must” al sezonului, pe care îl numesc “SHASHLIK”, după termenul din sud ce înseamnă carne friptă. Ciorbă de peşte făcută în casă, cunoscută sub denumirea de “UKHA” este un alt preparat pe care ruşii îl consideră a fi unul tradiţional rusesc. De obicei reţeta este foarte foarte uşoară – orice tip de peşte, proaspăt pescuit dintr-un râu local, apoi câţiva cartofi, ceapă şi morcovi, sare. De asemenea, de obicei se adaugă şi piper negru. “Borsh” ciorbă de sfeclă roşie şi carne este mult mai cxomplicat de preparat. La acest preparat se adaugă întotdeauna “SMETANA” smântână. Unii ruşi consideră că şi berea este potrivită ca aperitiv. Poate compensa atunci cânt votca nu este suficientă pentru a te îmbăta repede. J Aşa cum am menţionat deja, există o expresie rusească: “Votca fără bere este doar risipă de bani”. Şi nu în ultimul rând salată “OLIVJE”. Acesta este un adevărat “must” al oricărei petreceri, în special la pretrecerea favorită a ruşilor, cea a  Anului Nou. Această salată este preparată din cartofi fierţi, o cantitate considerabilă de maioneză şi cârnaţi şi de asemenea, mazăre. Ruşii glumesc adesea pe faptul că salata este folosită ca o “pernă de urgenţă“ pentru aceia care au băut prea multă votcă  şi nu-şi mai pot susţine capul – pur şi simplu cad cu capul în farfuria cu salată. Sursa: http://englishrussia.com/2009/05/20/top-15-russian-appetizers/  ]]>