Reţetă indiană Tikka Masala

Reteta indiana Tikka Masala Alături de puiul Tikka Masala, puiul cu unt este fără îndoială unul dintre cele mai cunoscute preparate indiene din lume. Însă, spre deosebire de puiul Tikka Masala, care este uneori declarat ca şi preparat naţional al Regatului Unit, puiul cu unt (în traducere în limba hindi Murgh Makhani) este indiscutabil o reţetă ce provine din Nordul Indiei. Poate că numele este de vină, sau poate că are o aromă cu o atracţie specială în cultura indiană. Indiferent de motiv, reţeta de pui cu unt a ajuns să fie răspândită la nivel global, fiind prezentă în toate meniurile de la Tokio şi Toronto până în Torino. Dacă vă acordaţi timpul necesar la prepararea acestei reţete să caramelizaţi roşiile, acest preparat are o dulceaţă naturală care chiar nu are nevoie de adaos de zahăr. Dulceaţa alături de aroma plăcută uşor acrişoară a puiul marinat în iaurt echilibrează perfect crema bogată a untului şi smântânii. De asemenea, dacă preparaţi această reţetă acasă, vă puteţi permite luxul de a găti mai puţin puiul pe grătar, astfel încât să nu ajungă să fie prea bine gătit atunci când îl adăugaţi în sos. Odată ce sosul de roşii a scăzut adăugaţi puţin lapte de acaju şi bateţi cu telul până ce se formează o pastă fluidă. Această procedură nu doar că dă o bază cremoasă sosului care elimină nevoia de a adăuga smântână în exces, dar şi dă consistenţă sosului. Ingrediente: – piept de pui file 500 g – unt 100 g – caju 12-15 buc. – 1 ceapă – usturoi 4 căţei – smântână pentru gătit 100 ml – ulei 2 linguri – roşii decojite 300 g – zahăr brun 10 g – 1 ardei iute verde – 1 legătură de coriandru verde – 1 linguriţă de seminţe de coriandru măcinate –  1/2 linguriţă chimion măcinat – 1 linguriţă cu vârf ghimbir ras –  2 linguriţe chilli pudră (boia iute) –  1 linguriţă garam masala –  sare şi piper după gust Bon Appétit!]]>