Răsfaţă-te cu un desert delicios: Panna Cotta cu fructe de pădure şi vanilie

Panna cotta este un celebru desert italian, simplu, lejer, catifelat şi seducător, perfect pentru orice ocazie. Varianta cu fructe roşii de pădure este un adevărat spectacol de culoare. Tot ce vă trebuie este să aveţi 5 minute libere… Aveţi nevoie doar de 5 minute pentru a prepara acest desert delicios, şi câteva ore de aşteptat. Ingrediente: – 400 ml smântână lichidă – 600 ml lapte – 400 gr. fructe de pădure congelate – 30 gr. gelatină – 6 linguri de zahăr sau fructoză – esenţă de vanilie sau pudră de vanilie Mod de preparare : Decongelaţi fructele de pădure într-un vas, acoperiţi-le cu 2 linguri de zahăr. Puneţi gelatina într-un pahar, hidrataţi-o cu 3 linguri de apă rece. Încălziţi laptele amestecat cu smântână. Nu îl lăsaţi să fiarbă. Când e suficient de cald, adăugaţi gelatina şi amestecaţi. Dizolvaţi bine gelatina în laptele cald, dar aveţi grijă să nu fierbeţi amestecul. Eventual, dacă vi se pare prea cald, luaţi de pe foc. Adăugati şi vanilia. Adăugaţi jumătate din cantitatea de fructe de pădure. Lăsaţi să se răcorească puţin. Udaţi bine cu apă rece forma de pannacotta şi nu o ştergeţi. Trebuie să rămână umedă, ca să se desprindă uşor pannacotta când e gata. Turnaţi compoziţia călduţă în formă şi lăsaţi-o să se răcească bine. Apoi daţi forma la frigider, minim 2 ore. Când vreţi să o demulaţi, introduceţi forma într-o tavă cu apă caldă pt 5 minute. Apoi răsturnaţi-o pe o farfurie mare. Puteţi să o serviţi aşa, simplă, fără sos. Dar e mult mai aspectuoasă şi delicioasă cu sos cald de fructe de pădure (încălziţi fructele de pădure cu zahărul şi eventual câteva picături de suc de lămâie, 2 minute). Sosul cald topeşte puţin panna cotta, iar contrastul este deplin. Se feliază în porţii generoase, deoarece este bun, foarte bun ! Răcoritor, fin şi catifelat. Poftă bună!]]>