Ghidul ceaiului

Am văzut că ţi-a plăcut « Povestea ceaiului » şi m-am gândit să îţi împărtăşesc în această ediţie câteva secrete care te vor ajuta să savurezi la maxim ceaiul pregătit acasă. Nu mai intru în capitolul « beneficiile ceaiului asupra sănătăţii » fiindcă sunt convinsă că le-ai auzit peste tot. Mai bine îţi spun ce să faci şi ce să nu faci când îţi prepari un ceai acasă. O să obţii cel mai bun ceai pentru sufletul şi papilele tale gustative. Cum îl păstrezi : Depozitează ceaiul în recipiente ermetice, pentru a-i menţine prospeţimea şi aroma cât mai mult. Ceaiul trebuie ferit de lumină şi umiditate şi orice alţi factori externi care i-ar putea altera aroma. Foloseşte recipiente din metal, dar ai grijă ca acestea să nu pastreze vreo aromă de la ce ai depozitat înainte în ele. Apa : Foloseşte apă rece, proaspată, preferabil filtrată şi ai grijă la temperatura acesteia. O temperatură prea ridicată a apei va da ceaiului un gust amar. Poţi aduce apa la fierbere şi apoi să o lasi la răcit câteva minute. Sau, şi mai simplu, citeşte instrucţiunile de pe ambalaj – majoritatea specifică temperatura optimă de preparare. Compoziţia : Nu exagera cu frunzele. Pentru o cană de 300 de mililitri e mai mult decât suficientă o linguriţă de frunze. Dacă nu ştiai ce e cu gustul acela amar şi aroma dubioasă a ceaiului, ei bine, data viitoare dozează cu grijă frunzele, nu exagera cu cantităţile. Prepararea : Foloseşte un infuzor cât mai spaţios. Şi asta fiindcă unele frunze de ceai îşi pot mări de până la cinci ori dimensiunile în contact cu apa fierbinte. Foloseşte un ceainic cu sită pentru a evita ca frunzele mici care nu rămân pe fundul acestuia să ajungă în cană. Timpul de infuzie : Atenţie la timpul de infuzie. Majoritatea ceaiurilor nu necesită mai mult de 5 minute, dar, din nou, diferă în funcţie de tipul ceaiului. Şi în cazul acesta citirea etichetelor poate deveni cel mai bun aliat în prepararea ceaiului. Şi, bineînţeles, metoda empirică funcţionează până la urmă cel mai bine-din încercări mai mult sau mai puţin fericite.Am văzut că ţi-a plăcut « Povestea ceaiului » şi m-am gândit să îţi împărtăşesc în această ediţie câteva secrete care te vor ajuta să savurezi la maxim ceaiul pregătit acasă. Nu mai intru în capitolul « beneficiile ceaiului asupra sănătăţii » fiindcă sunt convinsă că le-ai auzit peste tot. Mai bine îţi spun ce să faci şi ce să nu faci când îţi prepari un ceai acasă. O să obţii cel mai bun ceai pentru sufletul şi papilele tale gustative. Cum îl păstrezi : Depozitează ceaiul în recipiente ermetice, pentru a-i menţine prospeţimea şi aroma cât mai mult. Ceaiul trebuie ferit de lumină şi umiditate şi orice alţi factori externi care i-ar putea altera aroma. Foloseşte recipiente din metal, dar ai grijă ca acestea să nu pastreze vreo aromă de la ce ai depozitat înainte în ele. Apa : Foloseşte apă rece, proaspată, preferabil filtrată şi ai grijă la temperatura acesteia. O temperatură prea ridicată a apei va da ceaiului un gust amar. Poţi aduce apa la fierbere şi apoi să o lasi la răcit câteva minute. Sau, şi mai simplu, citeşte instrucţiunile de pe ambalaj – majoritatea specifică temperatura optimă de preparare. Compoziţia : Nu exagera cu frunzele. Pentru o cană de 300 de mililitri e mai mult decât suficientă o linguriţă de frunze. Dacă nu ştiai ce e cu gustul acela amar şi aroma dubioasă a ceaiului, ei bine, data viitoare dozează cu grijă frunzele, nu exagera cu cantităţile. Prepararea : Foloseşte un infuzor cât mai spaţios. Şi asta fiindcă unele frunze de ceai îşi pot mări de până la cinci ori dimensiunile în contact cu apa fierbinte. Foloseşte un ceainic cu sită pentru a evita ca frunzele mici care nu rămân pe fundul acestuia să ajungă în cană. Timpul de infuzie : Atenţie la timpul de infuzie. Majoritatea ceaiurilor nu necesită mai mult de 5 minute, dar, din nou, diferă în funcţie de tipul ceaiului. Şi în cazul acesta citirea etichetelor poate deveni cel mai bun aliat în prepararea ceaiului. Şi, bineînţeles, metoda empirică funcţionează până la urmă cel mai bine-din încercări mai mult sau mai puţin fericite.]]>

Vrei să ne conectăm? Click...

De interes

Servicii traducere