Ce cuvinte noi mai apar în limba engleză?

Globalizarea și evoluția extrem de rapidă în toate domeniile au adus modificări ale cuvintelor din toate limbile. Dat fiind că limba engleză este una dintre cele mai cunoscute în întreaga lume – des întâlnită și pe rețelele sociale – ea suferă cele mai multe schimbări.

În fiecare an Dicționarul Oxford își actualizează vocabularul, apărând cuvinte pe care noi le creăm prin amestecarea, scurtarea celor existente sau inventarea altora. Acest lucru nu înseamnă decât că engleza este mai vie ca niciodată și trebuie să ținem pasul cu ea!

Ai nevoie de traducerea unor documente?

Trimite o întrebare echipei noastre de experți traducători – info@babylonconsult.ro. 

Echipa noastră de experţi lingviști este la curent cu evoluția limbii engleze.

Așadar, vă prezentăm 5 cuvinte noi – des întâlnite în mediul online – pe care trebuie să le înțelegem:

  1. Weak Sauce

Cu siguranță nu ai vrea să te strige lumea așa! Mai exact, weak sauce înseamnă ceva lipsit de calitate sau cineva care nu-și îndeplinește taskurile într-un mod corect.
Această expresie provine chiar de la cuvântul sos (engl. Sauce), fiind vorba despre un sos slab, nearomat.
Exemplu:

  • So, how was your date yesterday, man?
  • Weak sauce, my man, weak sauce
  1. Awesomesauce

Ca să nu plecăm prea repede din zona sosurilor, avem pe listă și cuvântul awesomesauce. Spre deosebire de weak sauce, acest termen indică ceva cool – un fel de awesome, dar cu sauce la sfârșit.
Exemplu:

  • I just got a promotion!
  • What? That’s awesomesauce!
  1. SJW (Social Justice Warrior)

Teoretic ar trebui să fie un termen grandios, însă este folosit cu sens peiorativ de cele mai multe ori. SJW li se mai zice bloggerilor, activiștilor sau celor care se implică în dezbateri încinse în mediul online – discuțiile fiind despre idei progresite pentru societate (feminism, multiculturalism, anti-discriminare etc).

Se spune că acești luptători pentru dreptate socială își susțin ideile până la extremă, devin agresivi, persoanele care au opinii diferite.
Exemplu:

  • Do you know that by refusing to neuter street cats in your area, you are responsible for the deaths of the kittens they will have? These little creatures will die of hunger and get killed by cars in traffic. You are a killer!
  • Oh, come on, don’t be such a SJW! What have you done to help?
  1. Binge-watch

Se întâmplă de multe ori să ne placă un serial atât de mult încât să urmărim mai multe episoade fără întrerupere. Ei bine, există persoane care nu au pace dacă nu se uită la un sezon întreg într-o singură zi. Acestă activitate este numită în engleză binge-watching și iată cum poți folsi cuvântul compus:

  • I was ill last week, so I downloaded and binge-watched the whole of series one of Game of Thrones in one day!
  1. Hangry

Atunci când îți este foarte foamne, când te ești lihnit parcă intri într-o altă dimensiune: devii irascibil, agitat și parcă nimic nu îți convine. Simți că este mai mult decât foame (hunger), ești nervos (angry). Vorbitorii de limba engleză au alăturat cele două cuvinte și a ieșit o nouă stare: Hangry (Hungry + angry).
Exemplu:

  • You are late! Where have you been for so long? The table is set and I am so hangry I could slap you right now!