Cârnaţi cu curry (specialitate germană)

Porţii calculate: 4 persoane Cârnaţii cu curry sunt o specialitate germană preparată din cârnaţi de porc tăiaţi bucăţi asezonaţi cu sos de curry (preparat de obicei cu ketchup sau pastă de tomate şi condimentat cu curry) şi o cantitate generoasă de praf de curry curry powder, sau sos cu ketchup gata preparat condimentat cu curry şi alte condimente. Acest preparat de cârnaţi cu curry a fost preparat pentru prima oară de Herta Heuwer la Berlin în 1949 după ce a obţinut ketchup, sos Worcestershire şi praf de curry de la soldaţii britanici. Herta Heuwer a amestecat aceste ingrediente cu alte condimente, apoi a turnat amestecul obţinut pe grătar, peste cârnaţii de porc. Heuwer a început să vândă această gustare ieftină dar săţioasă la un stand amplasat pe stradă în cartierul Charlottenburg unde acest preparat a devenit foarte cunoscut printre muncitorii ce reconstruiau oraşul devastat. Herta Heuwer a patentat acest sos pe care l-a numit Chillup, în 1951. Acest sos a propulsat vânzările cu 10000 de porţii pe săptămână. Mai târziu Herta Heuwer a deschis un mic restaurant ce a fost deschis până în anul 1974. Ingrediente: 3 conserve pastă de tomate (500 grame) 450 gr. cărnaţi kielbasa 2 linguri chili sauce 1/2 linguriţă praf de ceapă 1 lingură zahăr alb 1 linguriţă piper negru măcinat 1 vârf de cuţit paprika Pudră de curry după gust Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere/grill. Turnaţi sosul de tomate într-o cratiţă mare, apoi încorporaţi sosul de chili, praful de ceapă, zahărul şi piperul. Lăsaţi sosul să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când; aduceţi la fierbere scăzută şi şi reduceţi focul la minim. Fierbeţi încă cinci minute. Între timp puneţi cârnaţii la coacere/grill 3-4 minute pe fiecare parte, sau până când sunt pătrunşi bine. Tăiaţi cârnaţii în bucăţi de 2-4 cm grosime. Turnaţi amestecul de sos de tomate peste cârnaţi, apoi presăraţi paprika şi pudră de curry. Et voilà! Bon appetit!]]>