Berea Guinness | Guinness Beer

St. James’Gate (în limba irlandeza Grúdlann Gheata Naomh Séamuis) este o fabrică de bere înfiinţată de Arthur Guinness în anul 1759 în Dublin, Irlanda. În prezent, compania face parte din Diageo, o companie formată în urma fuziunii Guinness cu Grand Metropolitan în anul 1997. Principalul produs al fabricii de bere este Guinness Draught. Cesionată în anul 1759 lui Arthur Guinness pentru 45 de lire irlandeze pe an pentru 9000 de ani, St. James’s Gate este “casa” Guinness. În 1838, aceasta a devenit cea mai mare fabrică de bere din Irlanda, iar în anul 1914 cea mai mare fabrică de bere din lume, cu o suprafaţă de 64 de acri. Cu toate că nu mai este cea mai mare fabrică de bere din lume, aceasta este în continuare cea mai mare fabrică de bere neagră din lume. Între timp, compania a cumpărat proprietatea cesionată inițial, iar în perioada secolelor XIX şi XX fabrica de bere a deţinut majoritatea clădirilor din zonă, inclusiv complexul de case din vecinătate, pentru angajaţii săi, şi birourile atribuite fabricii. De asemenea, fabrica de bere a folosit propria sursă de energie electrică, prin intermediul propriei centrale electrice. În 1997 compania a fuzionat cu Grand Metropolitan, formând astfel compania Diageo plc., capitalizată la aproximativ 40 de miliarde de euro. Cu toate că nu a fost preluată în totalitate, familia Guinness încă deţine 51% din fabrica de bere. Berea neagră irlandeza Guinness este disponibilă în mai multe sortimente şi procentaje alcoolice, printre care: Guinness Draught, comercializată la butoi, doză sau sticlă: 4.1 până la 4.3% volum de alcool; Berea foarte rece este servită printr-un răcitor de capacitate mare, la 3.5°C (38.3°F). – Guinness Original Foreign Extra – Stout Guinness Special Export – Stout Guinness Bitter – Guinness Extra Smooth Malta – Guinnes Guinness Mid-Strenght Kalibe – Guinness Red – 250 Anniversary Stout – Toucan Brew – North Star. Faptul cel mai puţin cunoscut este acela că berea irlandeza Guinness NU este în mod clar vegetariană. Şi asta din cauza faptului că procesul de producţie implică cleiul de peşte ca metodă pentru a ridica la suprafaţă materia reziduală din fiecare tranşă.  Cleiul de peşte se depozitează pe fundul cuvei, însă este posibil ca mici cantităţi să se strecoare în bere.]]>