6 superstiții și credințe populare de Crăciun

oameni de zapada

Pentru unele persoane Crăciunul reprezintă un moment cu încărcătură emoțională puternică, legată de credințe populare și supersiții.

Chiar dacă acești oameni sunt la fel de preocupați ca noi toți de împodobirea bradului, goana după cadouri și petrecerea timpului alături de cei dragi, cei care cred în superstiții au atenția îndreptată și către îndeplinirea obiceiurilor.

Iată câteva dintre credințele populare care sunt respectate cu sfințenie:

Una dintre ele este legată de vremea din ziua de Crăciun. Astfel, dacă pe 25 Decembrie ninge, se crede că în ziua de Paște va fi vreme frumoasă. Totodată, dacă cerul este senin, anul ce urmează va fi unul roditor.

O altă superstiție este legată de crenguțele de vâsc – se spune că trebuie să împodobești locuința cu vâsc pentru a avea noroc tot anul.

De asemenea, nu uita de sărutul sub crenguța de vâsc – dacă nu te pupi cu cineva în noaptea de Ajun sub vâsc, vei avea parte de ghinion în dragoste.

În dimineața zilei de 25 decembrie se obișnuiește ca oamenii să se spele pe față cu apă în care a fost amplasat un bănuț de argint. Motivul pentru care unele persoane fac acest lucru este protejarea de boli în anul ce vine.

Conform superstițiilor nu este indicat ca de Crăciun să purtați încălțăminte nouă – se crede că așa vei trage nenorocul.

Nu în ultimul rând, superstițiile spun să nu stingem lumânările aprinse de Crăciun, ci să fie lăsate să se stingă singure, pentru a avea un an bun și prosper.

Vrei să ne conectăm? Click...

De interes

Servicii traducere