5 trucuri în Excel și Word

Atât programul Excel cât și Word au un rol important în activitatea noastră zilnică. Sunt o mulțime de trucuri atât pentru începatori, cât și pentru avansați care sunt trecute cu vederea, dar care pot fi foarte utile. Iată mai jos câteva trucuri.

1. Deschide mai multe fișiere cu un singur clic

În loc să deschizi fisierele unul căte unul, atunci când trebuie sa lucrezi cu mai multe fișiere deschise, poți selecta documentele cu care vrei să lucrezi și apoi apasă tasta Enter. Toate fișierele se vor deschide simultan.

  1. Formula de traducere în excel

Pentru traduceri profesioniste trimite o întrebare echipei noastre de experți lingviști traduceri@babylonconsult.ro

  1. Transformarea celulelor cu text

Câteva formule pentru a transforma textul. UPPER va transforma toate literele în majuscule, LOWER va schimba toate literele în litere mici, PROPER va transforma în literă mare doar prima literă a cuvântului.

  1. Funcţia Find and Replace

Atunci când dorim găsirea unui cuvânt sau a unei expresii vom utiliza funcţia Find care poate fi apelată din meniul Edit, sau cu combinaţia de taste CTRL+F. Rezultatul căutării este poziţionarea cursorului de inserare în document. Dacă dorim şi înlocuirea vom utiliza funcţia Find and Replace, din acelaşi meniu, sau CTRL+H. Înlocuirea se poate executa pentru toate cuvintele simultan sau pe rând, după ce au fost găsite şi vizualizate (spre exemplu, înlocuiere Lorem Ipsum cu Lorem).

  1. Cum să navighezi rapid cu Ctrl + tasta cu săgeți

Când dai clic pe Ctrl + orice tastă cu săgeți, ajungi la marginile foii în diferite direcții, în funcție de butonul săgeată ales.