5 obiceiuri stranii de Crăciun din jurul lumii

Crăciunul este sărbătorit în întreaga lume și de aceea există o multitudine de obiceiuri frumoase, dar totuși stranii.


Indiferent că sărbătorim Nașterea Mântuitorului, Hanukkah ori pur și simplu ne place să facem cadouri și să împodobim bradul, obiceiurile din preajma sărbătorilor de iarnă ne încarcă sufletele de bucurie.

Fiecare nație care sărbătorește Crăciunul are propriile ritualuri pe care le pun în practică pentru a spori farmecul acestor zile minunate.

Festivalul Lampioanelor Gigantice, Filipine
Ligligan Parul Sampernandu are loc anual, în duminica dinaintea Ajunului. Festivalul are loc în așa numita „Capitala Crăciunului” din Filipine – orașul San Fernando.

Evenimentul este mai degrabă o competiție, la care se înscriu persoane din 11 sate. Aceștia se întrec să construiască cel mai uimitor lampion. Dimensiunile pot ajunge la 6 metri și sunt luminate cu becuri electrice care creează diferite modele – cât mai unice și complicate.
Webp.net-gifmaker (6) - Copy
Gävle Goat, Suedia
De peste cinci decenii, în Suedia, în Piața Castelului Gävle este înălțată o capră înaltă de 13 metri alcătuită numai și numai din paie. Nimic excentric până aici, așa-i? Ei bine, capra din paie este la final incendiată. Localnicii, dar și curioși din întreaga lume vin la acest eveniment bizar.

Cina de Crăciun cu KFC, Japonia
Dat fiind că japonezii nu sunt creștini (în cea mai mare parte), sărbătorirea Crăciunului este un lucru relativ nou. Pe lângă împodobirea bradului și cadouri – tradiții laice – niponii au un obicei aparte: cina de Crăciun cu pui de la KFC.

În fiecare an, lanțul de restaurante pune la dispoziție meniuri festive cu care să se înfrupte japonezii.
Ascunderea măturilor, Norvegia
În preajma Crăciunului, norvegienii își ascund măturile, acest lucru întâmplându-se deja de secole.

Obiceiul este unul dintre cele mai neortodoxe, care se bazează pe ideea că vrăjitoarele și spiritele rele ies afară în Ajunul Crăciunului și caută mături cu care să zboare. Chiar dacă cel mai probabil norvegienii nu mai cred în aceste lucruri, însă păstreaza tradiția cu exactitate.

Ziua Lumânărilor Mici, Columbia
Dia de las Velitas este o tradiție dedicată Fecioarei Maria (care are o mare importanță pentru sud-americani) și a Neprihănitei Zămislire.

Columbienii pun lumânări și lampioane din hârtii la ferestre, balcoane și în curtea din fața casei. Obiceiul s-a răspândit în orașe din toată țara, aranjamentele devenind din ce în ce mai complexe.

Vrei să ne conectăm? Click...

De interes

Servicii traducere