5 greșeli comune de gestionare a timpului

image
Cât de bine îți gestionezi timpul? Dacă ești ca majoritatea oamenilor, răspunsul tău poate să nu fie complet pozitiv! Poate că te simți supraîncărcat și de multe ori trebuie să lucrezi până târziu pentru a-ți respecta termenele limită.

Sau poate că zilele tale par să meargă de la o criză la alta și acest lucru este stresant și demoralizant.


1. Nu se păstrează o listă de sarcini

Ai vreodată sentimentul că ai uitat să faci un lucru important? În acest caz, probabil nu utilizezi o listă de sarcini care să te mențină pe linia de plutire. (sau o faci într-un mod neeficient!)


2. Nu setezi obiective personale
Știi unde vreti să ajungi în șase luni? Dar anul viitor, sau peste 5 ani de acum? Dacă nu, este timpul să stabilești câteva obiective personale!
Mai puțin stres și birocrație- Apelează la experți în apostile (14)
3. Nu reușesti să te menții focusat
Știi că se pot pierde mai mult de două ore pe zi pentru că ni se distrage atenția? Gândește te cât de multe ai putea face dacă ai avea acel timp înapoi!


4. Multitasking
Adevărul este că poate dura cu până la 20-40% mai mult timp pentru a termina o listă de sarcini atunci când faci multitasking, comparativ cu completarea lor pe rând.


5. Nu se iau pauze
Este normal să te gândesti că poți lucra timp de 8-10 ore neîntrerupt, mai ales când lucrezi la un termen limită. Dar e imposibil pentru oricine să se concentreze și să producă o muncă calitativă, fără să se odihnească și să se reîncarce.