20 de cuvinte din argoul generației Z, traduse de Babylon Consult

20 de cuvinte din argoul generației Z pe care trebuie să le știi pentru a nu deveni „Cheugy”

Generația Z cuprinde pe oricine născut la sfârșitul anilor nouăzeci. Și, ca toate generațiile, generația Z are propriul argou și limbaj, care uneori sună ca o limbă total diferită.

Sigur, majoritarea cuvintelor și acronimelor sunt împrumutate din limba engleză, dar generația Z „trăiește” online. Idolii lor sunt pe TikTok, Instagram. Își crează propriile canale de YouTube, urmăresc tutoriale în limba engleză.

Sunt autodidacți pentru că părinții lor nu pot ține pasul cu avansul tehnologic.

Poate i-ai auzit la mall sau într-o cafenea și nu ai înțeles nimic. Dialogul lor părea lipsit de sens. În realitatea, acele cuvinte și fraze pe care nu le-ai înțeles fac parte din limbajul generației Z.

Suntem aici să te ajutăm. Iată o listă cu cele mai folosite cuvinte din argoul generației Z.

Știai că?

În epoca romană și de-a lungul Evului Mediu, sarea era o marfă foarte valoroasă, denumită și „aurul alb”. Această cerere mare de sare s-a datorat utilizării sale în conservarea alimentelor, în special a cărnii și a peștelui.

Fiind atât de valoroși, soldații din armata romană erau uneori plătiți cu sare în loc de bani. Solda lor se numea „salarium” („sal” fiind cuvântul latinesc pentru sare). Această rădăcină latină poate fi recunoscută în cuvântul francez „salaire” – și în cele din urmă a ajuns în limba română – „salariu”.

1. CEO.

Dacă ești CEO-ul a ceva, înseamnă că ești un profesionist, că stăpânești foarte bine domeniul respectiv.

Exemplu – Ești CEO-ul postărilor virale pe Social Media.

2. Cheugy.

Ceva care este cheugy, nu este deloc la modă.

3. TFW.

TFW înseamnă „that feeling when”, face parte din familia TGIF (Thank God is Friday). TFW, pleci devreme de la serviciu într-o vineri.

4. Living rent free.

„Living rent free” în capul tău, înseamnă că nu te poți opri să te gândești la ceva anume.

5. I’m weak.

Similar cu „I’m dead” sau varianta în limba româna „mor”, acesta este doar un alt termen de folosit atunci când găsești ceva ilar.

6. Bet.

Pur și simplu, acest termen argou înseamnă „da”. Poate fi folosit pentru a confirma ceva și ar putea fi comparat cu termenul milenial „word”.

10. Sus.

Prescurtare pentru „suspect”, sus înseamnă de obicei că ceva nu este așa cum te-ai aștepta, ceva dubios.

11. Cancel Culture.

Cancel Culture este o formă de condamnare publică a acțiunilor sau opiniilor unei persoane publice, companie sau organizație.

12. Woke.

Woke se referă la a fi conștient politic.

13. Bop.

Când o melodie sau un album este excepțional de bun.

14. Personajul principal.

Aceasta este o expresie folosită pentru a descrie pe cineva care este, în general, apreciat și carismatic. Poate fi folosit și pentru a descrie pe cineva atunci când face o scenă, dar nu neapărat într-un mod rău.

15. Guap.

Mulți bani.

16. Extra.

Cineva căruia îi place să ducă lucrurile la un nivel ridicat de extravaganță.

17. G.O.A.T

Prescurtare în limba engleză pentru „The Greatest of All Time.” Un acronim folosit pentru a descrie pe cineva incredibil.

18. Sis.

O versiune prescurtată a cuvântului „sister”, acest termen este de obicei folosit pentru a saluta un prieten, indiferent de sex.

19. Snack

Un „snack” este o persoană pe care o găsești atrăgătoare.

20. Simp.

Cineva care face mult prea multe pentru persoana de care este îndrăgostită.

Vrei să ne conectăm? Click...

De interes

Servicii traducere