11 de tradiții ciudate în cinstea Anului Nou

Se spune că Anul Nou ne aduce bucurie şi o nouă şansă de a ne schimba viaţă, iar cei mai mulți dintre noi sărbătorim alături de cei dragi trecerea de la un an la altul.

Fiecare popor are obiceiuri care ajută la marcarea trecerii în Anul Nou. Așa cum era de bănuit, unele dintre aceste tradiții sunt oarecum ciudate, mirându-i și amuzându-i deopotrivă pe cei care nu sunt din acea comunitate.

Topul celor mai ciudate tradiții este:

Mâncatul din abundență – Estonia
Cumpăna dintre ani este sărbătorită cu mâncare din abunență de estonieni. Aceștia consideră că un stomac plin este cheia succesului în toate domeniile. În prima zi a anului, oamenii mănâncă chiar și de șapte ori pentru a fi siguri că în următoarele 364 de zile vor avea parte de belșug.

Spartul de farfurii – Danemarca
În țara cu cei mai fericiți locuitori, o tradiție cel puțin contradictorie se respectă în noaptea de Anul Nou. Danezii strâng vesela pe care nu o folosesc și pe 31 Decembrie o spag de ușile celor dragi. Deși poate părea bizar, dar acesta este un semn de afecțiune.

Arderea sperietoarei de ciori – Ecuador
Ecuadorienii petrec trecerea anului într-un mod incendiar…la propriu. La miezul nopții, aceștia ard atât sperietori de ciori, cât și fotografii din anul ce trece, totul în numele norocului.

Cele 12 boabe de struguri – Spania

Tot pentru noroc în Anul Nou, la miezul nopții, spaniolii trebuie să își îndese 12 boabe de struguri în gură. Dacă vreți să încercați, cel mai bine aveți grijă să nu vă înecați.

Lenjerie intimă colorată – America de Sud
Locuitorii statelor din America de Sud îți pot spune de ce nu ai reușit să strângi bani în ultimul an, de ce nu ți-ai găsit dragostea sau pacea interioară.

De vină este culoarea lenjeriei intime pe care ai purtat-o în noaptea de Anul Nou, așa că ai grijă de faci anul acesta. Se spune că dacă porți chiloți roși înseamnă că îți vei găsi dragostea, galben că te vei îmbogăți și dacă vei purta albi înseamnă că îți vei găsi pacea.

Takanakuy Festival – Peru
Locuitorii din mai multe provincii din Peru, au una dintre cele mai violente tradiții de Anul Nou. Personele care au avut divergențe de-a lungul anului se bat cu pumnii, totul pentru a restabili pacea și a lăsa în Decembrie resentimentele – astfel se începe anul de la zero.

108 bătăi de clopot – Japonia
Cele 108 bătăi de clopot sunt o tradiție budistă și se crede că aduce curățenie, atât fizic, cât și spiritual. De asemenea, pe japonezii îi vei vedea mereu la miezul nopții cu zâmbetul pe buze pentru că acesta aduce noroc în următoarele 12 luni.

Găleți cu apă – Puerto Rico
În unele părți din Puerto Rico, oamenii aruncă pe geam găleți pline cu apă. Cei de acolo cred că așa vor înlătura spiritele rele ce se află în preajma locuinței și a familiei.

Cele mai dulci monede – Bolivia
Nu, nu este vorba despre bănuții de ciocolată îmbrăcați în poleială aurie, ci despre monede adevărate. Bolivienii ascund în prăjituri și alte preparate dulci, monede, iar cine le găsește trebuie să știe că va avea parte de un an plin de noroc.

Valize – Columbia
Pe 31 Decembrie, columbienii cară cu ei o valiză plină cu obiecte personale. O superstiție locală spune că cei care merg cu bagajul după ei, vor avea un an plin de călătorii în anul ce vine.

O tradiție pentru cei puternici – Rusia
Pentru că se știe deja că rușii de iau la luptă cu urșii sau fac tot felul de lucruri extreme, nici obiceiul de la trecerea dintre ani nu putea fi mai soft. Așadar, rușii din Siberia celebrează Anul Nou într-un mod inedit: oamenii sar în lacuri înghețate în timp ce țin în brațe un trunchi de copac.